voetbalzone

De Zerbi maakt zich intern hard voor het aanblijven van Nederlander bij Brighton

Noel Korteweg04 jul 2023, 10:50
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 10:50
Advertentie

Jan Paul van Hecke gaat zijn contract bij Brighton & Hove Albion verlengen, zo meldt Voetbal International. De 23-jarige mandekker van the Seagulls, die zijn verbintenis onlangs via een cluboptie al met een jaar verlengd zag worden, gaat zijn krabbel zetten onder een ‘flink verbeterd’ contract dat loopt tot medio 2025. Manager Roberto De Zerbi speelde een grote rol in het aanblijven van Van Hecke. Maandag werd al bekend dat ook Joël Veltman met twee jaar gaat bijtekenen aan de zuidkust van Engeland.

De rechtspoot kwam afgelopen seizoen tot vijftien optredens namens Brighton, waarvan hij er zes in de basis begon. In januari was Feyenoord nadrukkelijk geïnteresseerd om Van Hecke op huurbasis over te nemen, maar daar stak De Zerbi destijds een stokje voor. Ook AS Roma en Galatasaray hadden interesse in hem, terwijl promovendus Luton Town concreet werd en een poging deed om de mandekker definitief in te lijven. Van Hecke zag die stap echter niet zitten.

Van Hecke overtuigde De Zerbi aan het einde van het afgelopen seizoen, wat hem twee basisplaatsen opleverde in de laatste vier competitieduels. In de overige twee wedstrijden viel hij in. Met name in het duel met Manchester City (1-1) maakte Van Hecke een uitstekende indruk en kon hij Erling Braut Haaland van scoren afhouden. De wedstrijd tegen the Citizens zorgde ervoor dat De Zerbi volledig overtuigd raakte van de kwaliteiten van de Nederlander. De Italiaanse manager maakte zich intern hard voor een contractverlenging voor Van Hecke, die er nu dus ook daadwerkelijk gaat komen.

Brighton eindigde op de zesde plaats in de Premier League en gaat komend seizoen de Europa League in. De clubleiding verwacht daarom dat er veel kans op speeltijd is voor Van Hecke. De achtvoudig international van Jong Oranje kwam in de zomer van 2020 voor twee miljoen euro over van NAC Breda, waar hij de laatste fase van zijn jeugdopleiding genoot. Brighton verhuurde hem na zijn komst meteen door aan sc Heerenveen, waar hij in het seizoen 2020/21 een prima indruk maakte. In de zomer van 2021 maakte hij de tijdelijke overstap naar Blackburn Rovers. Afgelopen seizoen was zijn eerste volledige jaar bij de selectie van Brighton.

Bezig met laden …