voetbalzone

Dean Huijsen krijgt uitgelezen mogelijkheid om zich te laten zien bij Juventus

Noel Korteweg10 jul 2023, 19:00
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 19:00
Advertentie

Dean Huijsen is deze zomer onderdeel van de eerste selectie van Juventus tijdens de voorbereiding. De achttienjarige centrale verdediger, die te boek staat als een van de grootste talenten van zijn generatie, gaat met De Oude Dame mee naar de Verenigde Staten voor de oefenwedstrijden tegen Real Madrid, AC Milan en Barcelona.

Huijsen speelt sinds de zomer van 2021 voor Juventus, dat hem destijds overnam van Málaga. Sindsdien is het hard gegaan met de mandekker, daar hij na één seizoen al overstapte naar Juventus Onder 19 en vanaf afgelopen januari onderdeel is van Juve Next Gen, het hoogste beloftenelftal. Huijsen maakte zijn officieuze debuut al in het eerste elftal van de Italianen, maar wacht nog op zijn eerste officiële minuten.

Ruim een maand geleden zette hij zijn handtekening onder een nieuw en verbeterd contract dat loopt tot medio 2027. Voetbalzone sprak begin maart met Huijsen over zijn tijd bij Juventus. “Ik begon bij de Onder 17 en zou het jaar daarna, dit seizoen (afgelopen seizoen, red.) dus, eigenlijk naar de Onder 19 gaan. Ik heb het eigenlijk beter gedaan dan in het begin werd verwacht. Ik heb een half jaar bij de Onder 19 gespeeld, maar sinds twee maanden ben ik onderdeel van de Onder 23. Het is bij Juventus nog nooit eerder gebeurd dat een speler van mijn leeftijd naar de Onder 23 is gegaan.”

Interesse van Barcelona en Bayern München zorgde er niet voor dat Huijsen ging twijfelen over zijn toekomst bij Juventus. "Ik zit hier eigenlijk heel goed. Ik denk daarom dat het geen zin heeft om van club te veranderen. Ze hebben een duidelijk plan met me wat betreft de stap naar het eerste elftal. Daarnaast weet je het ook maar nooit toch, als je weggaat? Hoe het dan kan lopen?” De Italianen oefenen tegen Barcelona (23 juli), Milan (28 juli) en Real Madrid (2 augustus) voordat het Serie A-seizoen begint met een uitwedstrijd tegen Udinese (20 augustus).

Bezig met laden …