Debrecen kent goede generale voor PSV met overwinning in uitduel

Bart Kruyt29 okt 2010, 22:12
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2010, 22:12

VSC Debrecen heeft aan vertrouwen gewonnen met het oog op het Europa League-duel van aanstaande donderdag met PSV. De Hongaarse nummer vijf won met 3-1 thuis van nummer drie RFC Kaposvar en is drie plekken gestegen in de Hongaarse competitie.

De gastheren van András Herczeg kwamen na ruim een halfuur spelen op voorsprong dankzij rechtermiddenvelder Ádám Bódi. Kort voor rust kwamen de gasten langszij door aanvalsleider Lóránt Oláh, maar de goal van de dertigjarige Hongaar werd in de laatste twintig minuten van het treffen onschadelijk gemaakt.

In een tijdsbestek van twee minuten schoot Péter Czvitakovics middels twee directe vrije trappen zijn ploeg naar de belangrijke zegepraal. De middenvelder vijzelde zo zijn doelpuntentotaal op tot zes competitietreffers en de achterstand van Debrecen op koploper FC Videoton bedraagt nu vijf punten.