voetbalzone

Debrecen krijgt boete na 'administratieve fout' maar wordt niet uitgesloten

Daniel Cabot Kerkdijk31 aug 2010, 16:09
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 16:09
Advertentie

Debrecen wordt niet uit het toernooi om de Europa League gezet, zo heeft de Europese voetbabond UEFA dinsdag bepaald. De club krijgt echter wel een boete van 15.000 euro wegens een ‘administratieve fout’, zo meldt PSV dinsdagmiddag. Door deze uitspraak zal de Eindhovense club gewoon kunnen afreizen naar Boedapest in speelronde 3 van de groepsfase van het toernooi.

De Hongaarse club versloeg tegenstander Litex Lovech in de play-off ronde van de UEFA Europa League over twee wedstrijden met 5-1, maar in de slotfase van de return viel er een speler in bij de Hongaren die nog niet was aangemeld bij de UEFA. Litex had daarop meteen protest aangetekend, maar de UEFA heeft nu uitspraak gedaan dat Debrecen niet wordt uitgesloten uit het toernooi.

Debrecen krijgt wel een boete van 15.000 euro wegens een ‘administratieve fout’. In de praktijk betekent het dat de oude club van Balázs Dzsudzsák, gewoon mag blijven meedoen. Alle thuiswedstrijden van de club worden niet gespeeld in het eigen stadion, maar in het Ferenc Puskás-stadion in de hoofdstad Boedapest.

Bezig met laden …