voetbalzone

Debreceni-trainer Herczeg rekent nergens op: ‘PSV is de favoriet’

Thijs Post03 nov 2010, 19:38
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2010, 19:38
Advertentie

Debreceni VSC kent een rommelige voorbereiding op het Europa League-duel met PSV. De ploeg vertrok woensdagmiddag pas om half vier richting Eindhoven, terwijl de Hongaren hadden ingecalculeerd om half tien te vertrekken. “Het was heel erg vervelend, maar mentaal en fysiek zit het goed bij de spelers”, verklaart trainer András Herczeg, die net op tijd aan kwam zetten voor de gebruikelijke persconferentie.

“PSV zal de wedstrijd gaan dicteren”, tekent het digitale thuis van de club uit Eindhoven vervolgens op. De oefenmeester laat weten weinig hoop te hebben op een stunt. “We zijn wel realistisch, PSV is van hoog niveau. In het eerste duel lag het tempo hoog en moesten we veel verdedigen. Nu willen we ook meer aanvallen.”

“De spaarzame kansen die we krijgen, moeten we benutten”, vervolgt Herczeg. “Het blijft echter ook belangrijk dat we gecontroleerd blijven spelen. Maar PSV is de favoriet.” Voor Debreceni is er alles aan gelegen te winnen, daar de ploeg nog geen punten wist te behalen tijdens het Europa League-avontuur. “Het is niet onze allerlaatste kans, maar we zijn wel realistisch. PSV is een topclub, heeft vele malen meer financiële middelen; voor ons is het bijzonder dat we Europees mogen spelen tegen zulke ploegen. We zullen er alles aan doen.”

Bezig met laden …