voetbalzone

Debutant Boulogne legt lot in handen van Guyot

09 jun 2009, 12:31
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2009, 12:31
Advertentie
Boulogne zal volgend seizoen de Franse Ligue 1 ingaan met Laurent Guyot aan het roer. De jonge trainer (39) moet het debuut van Boulogne in de hoogste competitie van Frankrijk tot een succes maken. Voor Guyot wordt het ook een nieuwe ervaring: de keuzeheer nam, wegens vele conflicten met voorzitter Waldemar Kita, op 1 juni ontslag als hoofd van het opleidingscentrum van Nantes.

“Ik maak deze sprong met grote bescheidenheid, maar ook met een groot verlangen het goed te doen”, zo legde Guyot dinsdag zijn keuze uit. De oefenmeester, die voor twee jaar tekende bij Boulogne, was tot april als hoofd opleidingen verbonden aan Nantes. Als speler is de Ligue 1 in ieder geval geen onbekende voor Guyot: de voormalig verdediger won in 1995 met FC Nantes de Franse titel.

Bij Boulogne wordt Guyot de opvolger van Philippe Montanier, die komend seizoen bij Valenciennes de scepter zwaait. Hoewel Boulogne nog nooit op het hoogste niveau speelde, heeft het door de jaren heen wel naam gemaakt in het Franse voetbal. Zo zette Frans international Franck Ribéry zijn eerste stappen van zijn loopbaan bij de Noord-Franse club.
Bezig met laden …