Debutant Reimerink valt in en heeft aandeel in spectaculaire 5-5 eindstand

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2010, 22:23
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2010, 22:23

Jules Reimerink heeft maandagavond zijn debuut gemaakt in de 2.Bundesliga. De aanvaller van Energie Cottbus, die vorige maand in de DFB Pokal al zijn eerste minuten meepikte, kwam in de thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC als invaller in het veld en bepaalde na een solo de spectaculaire eindstand: 5-5.

Cottbus stond na een kwartier spelen al met 2-0 voor door doelpunten van Nils Petersen en Marc-Andre Kruska. De bezoekers zorgden nog voor de theepauze voor een geweldige ommekeer. In een tijdsbestek van vijftien minuten maakte Karlsruhe liefst vier doelpunten: 2-4.

Timo Staffeldt zette na rust de 2-5 op het scorebord, maar Cottbus vocht zich terug. Jiayi Shao en Petersen verkleinden de achterstand en de voor Marco Kurth ingevallen Reimerink liet zich in de 73ste minuut eveneens gelden. Hij kwam in het strafschopgebied enigszins gelukkig aan de bal en rondde na een solo uitstekend af: 5-5.