voetbalzone

Debuterende Cillessen: ‘Dit was niet goed, hopelijk gaat het dinsdag beter’

Daniel Cabot Kerkdijk11 sep 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2016, 07:15
Advertentie

Jasper Cillessen maakte zaterdagavond zijn debuut in het doel van Barcelona. De Nederlander, die profiteerde van blessureleed bij Marc-André ter Stegen, kon niet voorkomen dat de Catalanen in eigen huis van Deportivo Alavés verloren. De promovendus uit Baskenland vertrok met een 1-2 zege uit het Camp Nou.

/

"Dit was geen goed begin", erkent Cillessen via de officiële kanalen van Barcelona. "We hebben verloren. Dinsdag in de Champions League tegen Celtic gaan we proberen om het beter te doen." Hij zei zich op zijn gemak gevoeld te hebben. "Ik voel me op mijn plek hier, omdat ik bij Ajax en het Nederlands elftal al gewend was op dezelfde manier te spelen als Barcelona."

De twee tegentreffers vielen Cillessen nauwelijks aan te rekenen. Bij de 0-1 kreeg Deyverson alle ruimte van Javier Mascherano, waardoor hij van dichtbij kon afronden. Aan de 1-2 van Ibai Gómez ging gestuntel van Jérémy Mathieu vooraf. De aanvaller ontdeed zich bovendien al frommelend van drie tegenstanders in het strafschopgebied en schoot het leer vervolgens in de verre hoek achter Cillessen.

Bezig met laden …