Memphis DepayImago

Debuut Memphis Depay voor Corinthians aanstaande; duel live te zien op Nederlandse televisie

Jonathan van Haaster21 sep 2024, 20:20
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2024, 20:20
Advertentie

Memphis Depay staat voor zijn eerste minuten als speler van Corinthians. De spits heeft van trainer Ramón Díaz geen basisplaats gekregen tegen Atlético Goianiense, maar zit wel voor het eerst op de bank. Het treffen in de Neo Química Arena begint om 21:00 uur en is live te zien op ESPN 4.

Memphis is door zijn club klaargestoomd voor dit duel en niet zonder reden. Corinthians staat er met een achttiende plaats na 26 speelrondes beroerd voor in de Braziliaanse Série A.

De onderste vier van de in totaal twintig ploegen degraderen naar het tweede niveau en de tegenstander van zaterdagavond, Atlético Goianiense, staat laatste. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt zeven punten en de uitploeg moet dan ook winnen.

De achterstand van Corinthians op plek zestien, goed voor handhaving, bedraagt momenteel twee punten. Corinthians heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan die nummer zestien, Fluminense.

Memphis speelde zijn laatste duel op woensdag 10 juli. De spits moest zich toen, tijdens de halve finale van het EK tegen Engeland, geblesseerd laten vervangen. Memphis was transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid en koos na een lange zomer voor Corinthians.

Overigens doet ex-PSV’er André Ramalho niet mee bij Corinthians. De centrumverdediger pakte in het laatste competitieduel, uit tegen Botafogo (2-1 nederlaag), in de 98ste minuut geel en heeft een daardoor een wedstrijd schorsing gekregen.

Opstelling Corinthians: Hugo Souza; Fagner, Félix Torres, Cacá, Matheus Bidu; Charles, José Martínez; Ángel Romero, Rodrigo Garro, Talles Magno; Héctor Hernández.

Bezig met laden …