voetbalzone

Declan Rice tekent definitief bij Arsenal en breekt direct twee records

Mart Oude Nijeweeme15 jul 2023, 09:07
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 09:07
Advertentie

Arsenal neemt Declan Rice definitief over van West Ham United, zo maakt laatstgenoemde club zaterdagochtend bekend. De medische keuring verliep zonder problemen, waarna de 24-jarige middenvelder een meerjarig contract tekende bij the Gunners. Arsenal betaalt omgerekend 116 miljoen euro plus een kleine 6 miljoen euro voor Rice, waarmee hij de duurste Brit aller tijden is. De 43-voudig international van Engeland neemt hierdoor het record over van Jack Grealish.

Manchester City betaalde in 2021 117 miljoen euro voor de van Aston Villa afkomstige Grealish. Rice breekt overigens nog een record, want hij is in een klap ook de duurste aanwinst in de geschiedenis van Arsenal. Die eervolle vermelding was tot dusver in handen van Nicolas Pépé, voor wie de Londenaren in 2019 80 miljoen euro neerlegden. De vleugelaanvaller maakte zijn transfersom echter nimmer waar in Noord-Londen en werd afgelopen seizoen verhuurd aan OGC Nice.

Arsenal had al enige tijd een persoonlijk akkoord met Rice en de miljoenendeal is na enkele mislukte biedingen nu dus in kannen en kruiken. Manchester City maakte ook enige tijd jacht op de Engelse middenvelder, maar trok zich uiteindelijk terug. De ploeg van manager Mikel Arteta verzekerde zich onlangs al van de komst van Kai Havertz, die Chelsea een slordige 80 miljoen euro oplevert. Vrijdag maakte de Londense grootmacht de komst van Jurriën Timber al bekend.

Rice, die de komende jaren het middenveld van Arsenal moet leiden, speelde de afgelopen jaren maar liefst 245 officiële wedstrijden voor West Ham. Daarin was hij goed voor vijftien doelpunten en dertien assists. Ook groeide Rice uit tot een vaste waarde bij Engeland. Tijdens het uitgestelde EK van 2021 én het WK van 2022 was hij een reguliere basisspeler onder bondscoach Gareth Southgate. Het hoogtepunt van zijn nog prille carrière beleefde Rice begin juni, toen hij als aanvoerder van the Hammers in Praag de Conference League-beker mocht liften.

Bezig met laden …