voetbalzone

Deco zet punt achter prachtige carrière: ‘Het lichaam wil niet meer’

Thijs Post26 aug 2013, 15:37
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2013, 15:37
Advertentie

Deco vindt het mooi geweest. Een dag voor zijn 36e verjaardag geeft de in Brazilië geboren Portugees te kennen dat hij stopt met het profvoetbal. Het lichaam werkt niet meer mee, zo laat de oud-speler van onder meer FC Porto, Barcelona en Chelsea weten.

/

“Het is met veel verdriet en spijt dat ik moet mededelen dat ik stop als profvoetballer”, tekent Globoesporte op uit de mond van de middenvelder. “Woensdag heb ik in het shirt van Fluminense mijn laatste minuten als prof gespeeld. Ik had dolgraag door willen gaan tot het einde van het seizoen, maar het kan niet meer. Ik had de club willen helpen, maar mijn lichaam staat het niet meer toe. Mijn spieren willen niet meer”, aldus de emotionele Deco.

Met de mededeling van Deco komt er een einde aan een prachtige carrière. In totaal speelde hij 686 officiële wedstrijden op profniveau en maakte hij 116 doelpunten. Hij won in totaal 23 hoofdprijzen. Zo pakte hij landstitels met FC Porto, Barcelona, Chelsea en Fluminense en met de eerste twee clubs won hij de Champions League. Hij speelde 75 interlands voor de nationale ploeg van Portugal.

Bezig met laden …