Deel tribune stort in bij gedegradeerd Osasuna; supporters gewond

Bart Kruyt18 mei 2014, 20:24
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2014, 20:24

Real Betis was al gedegradeerd naar de Segunda División en Osasuna en Real Valladolid gaan met de hekkensluiter mee. De twee laatstgenoemde ploegen konden zich op de laatste speeldag nog handhaven, maar Valladolid verloor van Granada en dit team bleef daardoor het winnende Osasuna voor. Ook Getafe en Almería eindigden uiteindelijk met meer punten dan Osasuna.

De wedstrijden in de Spaanse degradatiestrijd begonnen al om zes uur, maar eindigden pas rond kwart over acht. Dit kwam doordat de wedstrijd tussen Osasuna en Real Betis werd stilgelegd, nadat een deel van het publiek door de omheining was gebroken. Dit gebeurde na de openingstreffer van Oriol Riera. Tientallen fans kwamen op het veld; een onbekend aantal raakte gewond en moest afgevoerd worden.

De wedstrijd werd na dit ongeluk gestaakt en nadat alle gewonden geholpen waren, ging men na 35 minuten verder. De andere ploegen die om zes uur waren begonnen wachtten in de rust op het begin van de tweede helft bij Osasuna-Betis, waardoor alle wedstrijden op hetzelfde moment aan het tweede bedrijf begonnen. Osasuna won met 2-1, maar omdat Almería een punt pakte tegen Athletic Bilbao, Getafe won van Real Vallecano en Granada won van Real Valladolid, degradeerde de ploeg alsnog.