voetbalzone

Deens talent prefereert Eredivisie boven promovendus Premier League

Erik van Dam05 jun 2013, 15:48
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2013, 15:48
Advertentie

Kasper Kusk heeft een sterk seizoen bij Aalborg BK achter de rug en kan dat wel eens gaan verzilveren met een transfer. De 21-jarige rechter middenvelder wacht af wat er op zijn pad komt, maar weet al wel waar hij graag verder zou gaan: in de Eredivisie. Kusk geeft de Nederlandse competitie op dit moment in zijn profloopbaan de voorkeur boven de Premier League.

/

Kusk miste afgelopen seizoen niet één wedstrijd in de Super Ligaen en maakte acht doelpunten. In januari maakte hij bovendien zijn debuut voor Denemarken, in de interland tegen Canada. Enkele dagen later voegde hij er direct zijn tweede cap aan toe tegen Mexico: in beide duels speelde hij de gehele tweede helft. Kusk weet dat andere clubs hem in de gaten houden.

Gefluisterd wordt dat Crystal Palace hem naar de Premier League zou willen halen. “Ik heb het ook gelezen, maar weet er eigenlijk niets vanaf. Ik las het eigenlijk zelf ook voor het eerst”, zegt Kusk tegen Ekstra Bladet. “Het zou mooi zijn, maar ik weet niet of het Engels voetbal het best bij mijn speelstijl past. Ik kijk eerder naar de Nederlandse competitie, waar het voetbal technischer is.”

“Als ik naar Engeland zou gaan, is de kans groter dat ik op de bank beland dan wanneer ik bijvoorbeeld voor de Eredivisie zou kiezen”, geeft Kusk aan. “Dat is een kleinere stap vanuit de Deense competitie. Maar ik focus me voor nu vooral op mijn huidige club, misschien moet ik eerst zorgen dat ik hier belangrijker wordt. Over een jaar zien we dan wel hoe ik ervoor sta”, aldus de rechter middenvelder.

Bekijk hier een video met hoogtepunten van Kasper Kusk:


Bezig met laden …