Defensief geklungel lijdt tot eerste nederlaag FC Volendam

Bart Kruyt22 nov 2010, 21:40
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2010, 21:40

FC Volendam is in de veertiende speelronde haar ongeslagen status kwijtgeraakt. De ploeg van Gert Kruys verloor maandagavond in eigen huis van FC Emmen, dat de doelpunten haast cadeau kreeg. Door defensief gepruts bij de thuisploeg werd het 1-3 en staat FC Zwolle nu alleen bovenaan, met drie punten voorsprong op Volendam.

Kruys zal tot de conclusie komen dat zijn defensie aansprakelijk was voor de eerste nederlaag van het seizoen. In de tiende minuut opende Jeffrey de Visscher de score, na een grove fout van Barry Opdam. De ervaren verdediger wist zich geen raad met een voorzet en schoot de bal in de voeten van De Visscher, die dankbaar profiteerde.

Drie minuten later was het opnieuw raak en ook nu stond de defensie van de wijdbroeken te slapen. Een hoekschop leek eenvoudig weggewerkt te kunnen worden, maar dit gebeurde niet, waarna Johnny de Vries de tweede treffer van de avond binnenwerkte. Een eigen doelpunt van Henny Schilder betekende tien minuten na rust de beslissing.

Volendam probeerde nog wel wat van de wedstrijd te maken en kwam nog snel terug via een doelpunt van invaller Jack Tuyp, die de bal stijlvol in de lange hoek legde, maar de ploeg van Kruys speelde te matig om hierna nog dichterbij te komen. Emmen won, waardoor er nu geen enkele club in de Jupiler League meer zonder nederlaag zit.