voetbalzone

Definitief: Chelsea verkoopt Christian Pulisic met gigantisch verlies

Jeroen van Poppel13 jul 2023, 19:35
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 19:35
Advertentie

Christian Pulisic speelt de komende jaren voor AC Milan, zo bevestigt de Italiaanse grootmacht via de officiële kanalen. Pulisic vertrekt voor een bedrag van ongeveer 22 miljoen euro bij Chelsea, dat een gigantische renovatie van de spelersselectie doormaakt. Milan troeft daarmee Olympique Lyon, dat volop meebood voor de Amerikaanse aanvaller, definitief af.

Chelsea had na de gigantische koopwoede van afgelopen seizoen, toen onder nieuwe clubeigenaar Todd Boehly meer dan 600 miljoen euro over de balk werd gesmeten, een overvolle selectie. Pulisic kwam door de concurrentie links voorin van onder meer Mykhailo Mudryk en Raheem Sterling aan het eind van het seizoen nauwelijks meer aan spelen toe. Een vertrek was daarom voor alle partijen de beste optie.

Pulisic kwam in 2019 voor liefst 64 miljoen euro over van Borussia Dortmund en begon wervelend op Stamford Bridge, maar raakte de afgelopen seizoenen geregeld zijn basisplaats kwijt. In totaal strandt hij op 145 officiële wedstrijden voor the Blues, waarin hij 26 goals en 21 assists produceerde. Gedurende zijn periode bij Chelsea groeide Pulisic in het nationale team uit tot de absolute blikvanger van Team USA. De aanvaller scoorde 23 keer in 57 interlands.

Bij AC Milan zal captain America de loodzware concurrentiestrijd aan moeten gaan met sterspeler Rafael Leão op zijn favoriete linksbuitenpositie, hoewel de Amerikaan ook op andere voorhoedeplekken uit de voeten kan. Het is voor Milan al de tweede deal deze zomer met Chelsea, nadat eerder middenvelder Ruben Loftus-Cheek voor zestien miljoen euro werd ingelijfd.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …