voetbalzone

Defoe: 'Ik zat eigenlijk wel aan een zesde doelpunt te denken'

Daniel Cabot Kerkdijk23 nov 2009, 07:31
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2009, 07:31
Advertentie

Met vijf doelpunten had Jermain Defoe zondag een groot aandeel in de thuiszege van Tottenham Hotspur op Wigan Athletic (9-1). Met zijn prestatie trad de aanvaller in de voetsporen van Andy Cole en Alan Shearer, die in het verleden ook vijf keer wisten te scoren in één competitieduel van de Premier League. "Om eerlijk te zijn zat ik eigenlijk wel aan een zesde goal te denken", stelde Defoe.

/

"Dit is waarschijnlijk de beste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. Niet alleen vanwege het resultaat, maar vooral ook de manier waarop", oordeelde Defoe. "Om eerlijk te zijn zat ik wel aan een zesde goal te denken. Ik keek op de klok en zag dat er nog een kwartier te spelen was, dus ik had die zesde graag gemaakt."

Wigan-coach Roberto Martínez had na afloop moeite om de prestatie van zijn ploeg te billijken. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ik verwacht dat dit ook nooit meer zal gebeuren", stelde de Spanjaard. "Dit is onacceptabel, met dit soort uitslagen moeten wij als club niet geassocieerd worden. Ik eis en verwacht dat we ons volgend weekend herstellen van deze wanvertoning."

Martinez hoopt dat zijn elftal leert van de oorwassing op White Hart Lane. "De jongens moeten begrijpen waarom dit is gebeurd. Dan komen we er als elftal sterker uit", vertelde de oefenmeester ten slotte. "We moeten met tegenslagen om leren gaan. Ik verwacht dat we de eerste stap daartoe volgend weekend zetten." Dan komt Sunderland op bezoek in het DW Stadium.

Bezig met laden …