voetbalzone

Defoe verlaat Krakau ondanks droevige omstandigheden slechts tijdelijk

Peter Nusselder07 jun 2012, 11:25
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2012, 11:25
Advertentie

Jermain Defoe heeft het trainingskamp van de Engelse EK-selectie, die net als het Nederlands elftal in Krakau verblijft, donderdag wegens droevige familieomstandigheden moeten verlaten. De vader van de aanvaller is overleden. Toch zal Defoe op korte termijn weer terugkeren in Polen.

/

Dit heeft de Engelse voetbalbond (FA) laten weten, nadat de spelersgroep van bondscoach Roy Hodgson een dag eerder pas in Krakau arriveerde. “Defoe is vanmorgen teruggegaan naar Engeland nadat zijn vader afgelopen nacht is overleden”, luidt het officiële statement. De voetballer van Tottenham Hotspur laat het toernooi om de Europese titel echter niet aan zich voorbijgaan.

“Jermain zal zich weer bij de Engelse selectie voegen. Er wordt dan ook geen vervanger opgeroepen. We verzoeken alle media om de privacy van Jermain en zijn familie te respecteren in deze moeilijke tijd”, aldus de FA. Het is onzeker of Defoe in staat zal zijn om maandag in actie te komen tijdens de eerste wedstrijd tegen Frankrijk. Hodgson kan in dat duel sowieso geen beroep doen op de geschorste Wayne Rooney.

Bezig met laden …