voetbalzone

Defour: 'Derde landstitel op rij moet kunnen'

26 jul 2009, 14:29
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2009, 14:29
Advertentie
Standard Luik won zaterdag de Belgische Super Cup door bekerwinnaar Racing Genk met 2-0 opzij te zetten. Steven Defour kijkt met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen in België. Volgens de aanvoerder van de Luikenaars en Belgisch international zullen de champagnekurken dit seizoen op Sclessin nog wel vaker knallen.



"We hebben een goede prestatie geleverd en ik denk dat we klaar zijn voor de competitie", vertelde Defour na afloop van het duel aan Sporza. "Fysiek zijn we in orde, het voetbal is niet slecht, maar het kan beter. Het belangrijkste is dat we top zijn in september, wanneer de Champions League van start gaat."

"Een derde titel op rij wordt het doel", vervolgt Defour zijn relaas. "Dat moet zeker kunnen, want de groep is zowat intact gebleven. Oguchi Onyewu ging weliswaar weg, maar het duo Mohammed Sarr-Tomislav Mikulic is ook sterk. Standard Luik moet al zijn thuiswedstrijden winnen, dus ook de eerstvolgende tegen Sint-Truiden."

"De Champions League is sowieso voor iedereen een belangrijke motivatie om te blijven. Milan Jovanovic? Zolang hij hier is, voetbalt hij voor ons. Maar we hebben in het verleden al bewezen dat we uitgaande transfers kunnen opvangen." De Serviër geldt als een belangrijke kandidaat om bij VfB Stuttgart het vertrek van Mario Gomez op te vangen.
Bezig met laden …