voetbalzone

Ödegaard: ‘De tijd zal het leren, maar hij is zonder meer heel goed’

Daniel Cabot Kerkdijk04 jun 2015, 14:27
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2015, 14:27
Advertentie

Martin Odegaard maakte onder leiding van Carlo Ancelotti zijn debuut in de hoofdmacht van Real Madrid. De pas zestienjarige aanvallende middenvelder annex aanvaller is benieuwd wat de plannen van Rafael Benítez met hem zijn. De Noors A-international hoopt onder de opvolger van Ancelotti meer kansen in het hoogste keurkorps van los Merengues te krijgen.

voetbalzone

“Het nieuws is pas een dag oud, ik heb er nog niet veel over na kunnen denken”, vertelt Ödegaard in gesprek met diverse Noorse media. “Maar ik denk dat het een goede keuze van de club is en een briljante trainer. De tijd zal het leren, maar hij is zonder meer heel goed.” Benítez ondertekende woensdag een driejarig contract met de Primera División-club.

“Benítez heeft in zijn loopbaan veel prijzen gewonnen, bij grote clubs. Ik zal hard blijven trainen, veel leren en hoop mezelf te blijven ontwikkelen. Ik zal in de voorbereiding mogelijk aansluiten bij het eerste elftal. Ik hoop veel minuten te kunnen maken.” Het is nog onduidelijk of Odegaard daarna aan de A-selectie van Benítez wordt toegevoegd. De tiener speelde afgelopen seizoen, sinds februari, elf wedstrijden voor Real Madrid Castilla en 34 minuten voor de hoofdmacht.

Bezig met laden …