voetbalzone

‘Ödegaard had beter in Nederland kunnen spelen, bij Ajax of Heerenveen’

Yanick Vos15 aug 2016, 19:11
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2016, 19:11
Advertentie
/

Martin Ödegaard wordt nog altijd gezien als een van de grootste talenten uit Europa. De zeventienjarige Noor kon anderhalf jaar geleden naar een groot aantal Europese topclubs en koos voor Real Madrid. Zijn periode in Madrid is vooralsnog niet uitgelopen op een succes. Volgens Kjetil Rekdal had Ödegaard er beter aan gedaan om voor Ajax te kiezen.

Ödegaard debuteerde al wel in de hoofdmacht van de Koninklijke, terwijl een definitieve doorbraak bij Real Madrid ver weg is. Ekdal, trainer van Valerenga uit Oslo, had liever gezien dat het Noorse talent voor de Nederlandse competitie had gekozen. “Ik denk dat hij naar Nederland had moeten gaan. Naar Ajax of Heerenveen, of naar de Belgische competitie, naar Anderlecht, Club Brugge of Standard Luik”, zegt Rekdal tegen de Noorse krant VG. "Maar het hangt natuurlijk ook af van de opties die je hebt.”

Stade Rennes moet uitkomst bieden. De Noorse aanvallende middenvelder wordt in verband gebracht met een uitleenperiode in Frankrijk. Rekdal, oud-speler van de Franse club, weet niet of het slim is om te kiezen voor de Franse competitie. “De tijd zal het leren. Rennes is een geweldige club, maar ik weet niet of hij goed genoeg is om zo veel te spelen als hij zou willen.”

Bezig met laden …