voetbalzone

Ödegaard nu weer naar Manchester: 'Iedereen heeft er een mening over'

Bart Kruyt28 dec 2014, 21:53
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2014, 21:53
Advertentie

Er is waarschijnlijk geen talent ter wereld die zoveel topclubs heeft bezocht als Martin Ödegaard. Het Noorse wonderkind trainde al mee bij Real Madrid, Liverpool en Bayern München en nam vorige week een kijkje bij Barcelona. Inmiddels heeft Ödegaard Spanje weer verlaten en is hij teruggekeerd naar Engeland: de aanvallende middenvelder verblijft de komende dagen in Manchester.

voetbalzone

De zestienjarige Ödegaard gaat langs bij zowel Manchester United als Manchester City, meent VG. "Wat anderen daarvan denken, daar hebben wij geen invloed op", zegt Hans Erik Ödegaard, de vader van het toptalent. "We doen wat we denken dat het beste voor hem is. Maar we merken wel dat iedereen hier tegenwoordig een mening over heeft."

Ödegaard is officieel nog speler van Strömsgodset, maar de competitie in Noorwegen ligt momenteel stil. Dat de jongeling zijn vrije tijd gebruikt om zoveel mogelijk clubs te bezoeken, vindt Strömsgodset-coach David Nielsen geen enkel probleem: "Hij is zestien jaar oud en krijgt de kans om een kijkje te nemen bij de grootste clubs van de wereld. Zo'n kans krijgt hij waarschijnlijk nooit meer in zijn loopbaan, dus ik vind het leuk dat hij dit doet", zegt Nielsen.

Het is de bedoeling dat Ödegaard in januari nog mee gaat trainen bij Ajax, maar het is de vraag wanneer dat moet gaan gebeuren. De spelers van Strömsgodset komen op 6 januari weer bij elkaar, om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen. "En ik maak plannen met al de spelers die we onder contract hebben staan", zegt Nielsen, die daarmee dus ook op Ödegaard doelt.

Bezig met laden …