voetbalzone

Degradatiewedstrijd wordt nog extra vervelend voor NAC Breda

Bart Kruyt25 jun 2015, 23:20
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2015, 23:20
Advertentie

Alsof de degradatie naar de Jupiler League niet al vervelend genoeg was, heeft NAC Breda nu ook nog een geldboete gekregen van de aanklager betaald voetbal. De Parel van het Zuiden moet een bedrag van 7.500 euro betalen, vanwege de wanordelijkheden tijdens het duel tussen NAC en Roda JC, op 31 mei. NAC maakt dat bekend op de officiële website van de club.

De ploeg van Robert Maaskant verloor het duel na verlenging met 1-2 en degradeerde hierdoor naar de Jupiler League. Tijdens en na de wedstrijd werd meerdere malen vuurwerk afgestoken en werden bekers het speelveld opgegooid. In de straf is een voorwaardelijke 2.500 euro strafboete opgenomen, die NAC 18 november 2014 voor eenzelfde vergrijp kreeg opgelegd.

Algemeen directeur Justin Goetzee baalt van de straf, maar heeft begrip voor de beslissing van de aanklager: "De emotie die tijdens de wedstrijd en na de degradatie vrijkwam was voelbaar in alle geledingen, die emotie snap ik heel goed. Het mag echter nooit een vrijbrief zijn om door die emoties over de schreef te gaan", laat hij weten.

Bezig met laden …