voetbalzone

Degradatiezorgen Burnley worden door discutabele penalty weer groter

Bart Kruyt28 mrt 2010, 14:58
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2010, 14:58
Advertentie

Voor Burnley zal het nog een hels karwei worden om degradatie uit de Premier League te voorkomen. De ploeg van Brian Laws, voorlaatste in de Engelse competitie, leed zondagmiddag haar twintigste nederlaag van het seizoen. Blackburn Rovers was met 0-1 te sterk, waardoor de zorgen voor Burnley toenemen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel uit een discutabele penalty.

Blackburn kreeg de strafschop na een merkwaardige valpartij van Martin Olsson. De jonge verdediger worstelde zich in het penaltygebied en ging daar opvallend naar de grond, maar Mike Dean constateerde een overtreding en wees tot de teleurstelling van de Burnley-fans naar de stip. David Dunn ging vol vertrouwen achter de bal staan en maakte geen fout, waardoor de gasten goedkoop op voorsprong kwamen.

Het doelpunt bleek uiteindelijk ook beslissend te zijn, want in het restant wist Burnley zich niet terug te knokken. De thuisploeg werkte een matige wedstrijd af en ontsnapte na rust aan een grotere achterstand, toen de kopbal van Morten Gamst Pedersen via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Olsson stuitte even later nog op Brian Jensen, terwijl Blackburn-doelman Jason Brown echt geen enkele keer getest werd. Blackburn hield stand en steeg naar de tiende plek van de ranglijst.

Bezig met laden …