voetbalzone

Degradatiezorgen Verbeek nemen toe na vierde nederlaag op rij

Bart Kruyt23 mrt 2014, 16:41
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2014, 16:41
Advertentie

1. FC Nürnberg kwam goed uit de winterstop en sloeg de weg naar boven in, maar is het spoor inmiddels weer helemaal bijster. De ploeg van Gertjan Verbeek leed zondag de vierde nederlaag op rij, thuis tegen Eintracht Frankfurt (2-5), en degradatie uit de Bundesliga komt nu toch wel akelig dichtbij. Met nog acht wedstrijden te gaan staat Nürnberg voorlaatste.

voetbalzone

Een 0-3 achterstand, door doelpunten van Tranquillo Barnetta, Joselu en Alexander Madlung, kon niet worden weggepoetst door de ploeg van Verbeek. Nürnberg kwam nog wel terug tot 2-3, door een knappe goal van Josip Drmic en een heerlijke uithaal vanuit de tweede lijn van Jose Campana, maar de gelijkmaker zat er hierna niet meer in. Tien minuten voor tijd kreeg Javier Pinola een directe rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler en vervolgens liep Frankfurt uit naar 2-5.

Verbeek heeft nu nog acht wedstrijden de tijd om Nürnberg uit de degradatiezone te gidsen. De ploeg speelt dit seizoen nog tegen VfB Stuttgart (thuis), SC Freiburg (uit), Borussia Mönchengladbach (thuis), VfL Wolsfburg (uit), Bayer Leverkusen (thuis), FSV Mainz 05 (uit), Hannover 96 (thuis) en Schalke 04 (uit). De achterstand op Stuttgart, dat net boven de degradatiestreep staat, is maar een punt.

Bezig met laden …