voetbalzone

Déjà vu voor Atlético-back: 'Misschien schrijf ik er wel een boek over!'

Matthijs van Laar03 sep 2015, 16:50
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2015, 16:50
Advertentie
voetbalzone

Guilherme Siqueira was deze zomer lange tijd in beeld bij Juventus, maar de Italiaanse grootmacht koos uiteindelijk voor Alex Sandro van FC Porto. Daar zit de linksback van Atlético Madrid niet echt mee, al zet hij wel vraagtekens bij de wijze waarop de zaken zijn afgehandeld. “Ik heb geen idee wat er is gebeurd”, verkondigt Siqueira in de Braziliaanse media.

Naar eigen zeggen kwamen er in de transferperiode meerdere clubs langs die wilden praten. Juventus was echter het meest concreet voor de 29-jarige vleugelverdediger. “Zij kwamen met het meest formele bod. Het lag niet aan mij of Atlético, maar aan Juve. Wij hebben gedaan wat we konden, maar uiteindelijk kozen ze voor Alex Sandro. Clubs hebben altijd twee of drie spelers tegelijkertijd op het oog.”

De hele situatie kwam Siqueira bekend voor. Een aantal jaar geleden stond hij op het punt de overstap te maken naar Real Madrid, waar hij als vervanger moest gaan fungeren van Fábio Coentrao. De Portugees zag een transfer naar Manchester United echter in het water vallen en daarmee kon ook Siqueira een overgang vergeten. “Het was vergelijkbaar. Vreemd, maar misschien teken ik het over een paar jaar allemaal wel op in een boek!”

Bezig met laden …