voetbalzone

Déjà vu voor Mazraoui: Bayern is bijna rond met zwaargewicht op rechtsback

Guy Habets19 jun 2023, 11:32
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 11:32
Advertentie

Kyle Walker lijkt hard op weg naar Bayern München. De onderhandelingen tussen der Rekordmeister en Manchester City, de club van de Engelse back, zijn volgens Sky Deutschland in een vergevorderd stadium. Walker zelf zou wel naar Bayern willen verkassen, omdat hij naar verluidt niet tevreden is met het aantal speelminuten dat hij bij City krijgt. Als de Engelse verdediger inderdaad naar de Allianz Arena verkast, krijgt Noussair Mazraoui er weer een geduchte concurrent bij.

In de winterstop kreeg Mazraoui al slecht nieuws van Bayern, toen de club besloot om João Cancelo op huurbasis naar Zuid-Duitsland te halen. De Portugees blijft niet bij de club, maar dat betekent niet dat de situatie van Mazraoui er beter op wordt. Sky Deutschland weet namelijk dat de onderhandelingen met City over Walker in de afrondende fase zitten en dat de kans groot is dat de 33-jarige back de overstap gaat maken. Thomas Tuchel, de trainer van Bayern, zou een belangrijke rol hebben gespeeld in het overtuigen van Walker.

Mocht de 75-voudig international van the Three Lions inderdaad de transfer van City naar Bayern maken, dan wordt hij waarschijnlijk de tweede defensieve versterking van deze transferperiode. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde eerder al dat de club uit München Kim Min-jae op korte termijn gaat inlijven. De persoonlijke onderhandelingen tussen Kim en Bayern zijn bijna afgerond en de club gaat zijn ontsnappingsclausule betalen. Napoli houdt vijftig miljoen euro over aan de aanstaande transfer.

Contractverlenging
De overgang van Walker is echter nog niet helemaal zeker en dat heeft volgens Fabrizio Romano alles te maken met een aanbieding die City de Engelsman gedaan heeft. Contractverlenging voor de rechtspoot, die nog een jaar vastligt in het Etihad Stadium, is volgens bronnen 'nog altijd een mogelijkheid'. De interesse van Bayern wordt ook bevestigd, maar naar verluidt heeft City en manager Pep Guardiola de hoop op een langer verblijf van Walker nog niet opgegeven.

Bezig met laden …