voetbalzone

Del Bosque grijpt in na debacle: ‘Natuurlijk ga ik wat veranderen’

Gijs Freriks14 jun 2014, 21:55
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2014, 21:55
Advertentie

De monsternederlaag die Spanje tegen Oranje (1-5) leed, blijft niet zonder consequenties. Vicente del Bosque kondigt daags na het duel in Salvador tijdens de persconferentie aan dat hij zijn elftal waarschijnlijk gaat wijzigen voor de tweede WK-groepswedstrijd tegen Chili, van aanstaande woensdag.

voetbalzone

“Het was een harde nederlaag, maar we beginnen te accepteren dat het geen cruciale was”, vertelt de bondscoach van la Furia Roja. “Natuurlijk gaan er veranderingen plaatsvinden, maar ik wil geen overhaaste beslissingen nemen. Ik heb tot woensdag de tijd om te besluiten wie ik laat vallen. Het heeft geen zin om er één speler uit te pikken. Ik beschik over 23 spelers en ga de beste oplossing zoeken.”

Del Bosque stelt dat zijn elftal de kritiek ‘verdient’, maar ook ‘respect verdient’. Vooral Iker Casillas kreeg er in de Spaanse media van langs, maar Del Bosque neemt het voor hem op: “Iker sprak de spelers in de kleedkamer toe. Hij gaf zichzelf de schuld, maar zei ook dat we allemaal schuldig waren aan de nederlaag. Iker trad op als een aanvoerder, zijn speech was positief en nuttig.”


Bezig met laden …