voetbalzone

Del Bosque haalt iconen uit de basis: ‘We waarderen hem enorm’

Gijs Freriks22 jun 2014, 21:30
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 21:30
Advertentie

Iker Casillas en Xavi Hernández staan maandag niet in de basis tegen Australië. Dat heeft Vicente del Bosque, de bondscoach van het reeds uitgeschakelde Spanje, zondag tijdens de persconferentie in Curitiba bekendgemaakt. José Manuel Pepe Reina staat in de laatste groepswedstrijd in Groep B onder de lat.

voetbalzone

“Xavi start niet, hij heeft een lichte spierblessure. En Reina speelt sowieso”, aldus Del Bosque. In Spanje is alom de verwachting dat de 34-jarige Xavi na het WK bekendmaakt dat hij zijn interlandloopbaan stopzet en zijn vertrek bij Barcelona aankondigt. Xabi Alonso zwaait sowieso af als international en spelers als Xavi, Casillas en David Villa lijken hem te volgen.

“Ik denk niet dat één wedstrijd meer of minder hem meer erkenning geeft dan hij al krijgt”, zegt Del Bosque over 133-voudig international Xavi. “We hebben met z’n allen verloren, maar onze waardering voor Xavi blijft enorm.” De 31-jarige Reina staat voor zijn debuut op een WK en spreekt van een ‘droom’: “Het is alleen jammer dat we ons niet meer kunnen kwalificeren.”

Bezig met laden …