voetbalzone

Del Bosque hekelt houding van Fàbregas en wijzigt mogelijk basiself

Daniel Cabot Kerkdijk22 jun 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 07:40
Advertentie

Het WK in Brazilië is niet het toernooi van Spanje en al helemaal niet van Cesc Fàbregas. De middenvelder mocht in de 1-5 nederlaag tegen Nederland slechts dertien minuten meedoen en in het 0-2 verlies tegen Chili kwam hij niet eens binnen de lijnen. Het is maar de vraag of Fàbregas maandag in de laatste groepswedstrijd tegen Australië wel gaat spelen.

Fàbregas had zaterdag tijdens de training van de onttroonde wereldkampioen een kleine woordenwisseling met Vicente del Bosque. De houding, lage intensiteit en het continue protesteren van de middenvelder tijdens het partijtje bevielen de bondscoach niet. Del Bosque koos ervoor om Xabi Alonso het gele trainingshesje van Fàbregas te geven. De aankoop van Chelsea wisselde even wat woorden met de bondscoach uit en overhandigde het hesje met frisse tegenzin aan zijn landgenoot.

De media in Spanje verschillen van mening over het incident: van opnieuw een plek op de bank tot een basisplaats tegen Australië, omdat Del Bosque dit soort incidenten normaliter niet als leidraad gebruikt. Spanje speelt maandag in Curitiba alleen nog om de eer.

Bezig met laden …