voetbalzone

Del Bosque wijst ideale opvolger aan: 'Hij is de beste trainer ter wereld'

Daniel Cabot Kerkdijk16 jul 2016, 14:25
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2016, 14:25
Advertentie
/

Tal van trainers werden met het bondscoachschap van Spanje in verband gebracht, maar de nationale voetbalbond is nog niet met officieel nieuws naar buiten getreden. Hoewel namen als Paco Jémez, Joaquin Caparrós en Julen Lopetegui werden genoemd, weet de inmiddels afgetreden Vicente del Bosque wie zijn droomopvolger zou zijn.

"Josep Guardiola, de beste trainer ter wereld. Dat lijdt geen twijfel", zo verzekert Del Bosque zaterdag in gesprek met die Süddeutschen Zeitung. "Enerzijds vanwege zijn successen en anderzijds vanwege zijn moed. Hij koos voor Bayern München ondanks dat hij de taal niet goed machtig was."

Guardiola is een ras-Catalaan, maar in de optiek van Del Bosque zou dat geen obstakel moeten zijn. "Waarom zou een Catalaan geen bondscoach van Spanje kunnen zijn? Het zou alleen maar goed zijn als we Catalonië meer bij Spanje kunnen betrekken." Het feit dat Guardiola zich aan Manchester City heeft verbonden, zorgt er sowieso voor dat zijn aanstelling een utopie is. "En geld speelt een belangrijke rol. Als bondscoach verdien je nu eenmaal minder."

Bezig met laden …