voetbalzone

Del Piero en Heskey luisteren duel Down Under op met doelpunten

Erik van Dam13 okt 2012, 10:50
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2012, 10:50
Advertentie

De twee nieuwe sterren in de Australische competitie, Alessandro Del Piero en Emile Heskey, hebben elkaar zaterdag ontmoet. De Italiaan en Engelsman kozen onlangs voor een laatste avontuur in hun profloopbaan en verbonden zich aan Sydney FC en Newcastle Jets. Zaterdag troffen die twee clubs elkaar en ‘kamp-Heskey’ won: 2-3.

/

In het Allianz Stadium in Sydney begon Del Piero in de basis bij zijn nieuwe club en na bijna een half uur nam hij zijn eerste goal in de A-League voor zijn rekening. Il Pinturicchio joeg een vrije schop prachtig in het doel van Ben Kennedy; daarmee bracht Del Piero de stand op 1-1, na de openingstreffer van Ryan Griffiths aan Newcastle-zijde.

Na Del Piero’s gelijkmaker trokken de bezoekers weer ten strijde en kwamen zij opnieuw op voorsprong. Heskey, in Engeland vaak beschimpt de laatste jaren, werd de doelpuntenmaker, Hij volleerde een voorzet van Griffiths tegen de touwen en opende daarmee ook zijn doelpuntenaccount in zijn debuutduel. Craig Goodwin vergrootte de marge vervolgens tot 1-3, alvorens Blake Powell op aangeven van Brett Emerton Sydneys tweede maakte.

Bekijk hier Alessandro Del Piero’s doelpunt:

Bekijk hier Emile Heskey’s doelpunt:


Bezig met laden …