voetbalzone

Del Piero: ‘Het raakte me diep wat er in mijn laatste duel gebeurde’

Erik van Dam02 nov 2012, 18:40
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2012, 18:40
Advertentie

Alessandro Del Piero speelde negentien jaar onafgebroken voor Juventus en maakte afgelopen zomer de overstap naar Australië. Als ploeggenoot van Pascal Bosschaart scoorde de Italiaanse aanvaller al driemaal in vier duels voor Sydney FC. Het afscheid bij Juventus deed hem pijn, maarIl Pinturicchio is momenteel wel gelukkig aan de Grote Oceaan.

/

Het contract van de 37-jarige Del Piero werd niet verlengd, waardoor hij voor het eerst in zijn carrière voor een andere club dan Juventus ging spelen. “Het heeft me diep geraakt wat er in mijn laatste wedstrijd in Turijn gebeurde”, vertelt Del Piero in Corriere della Sera over zijn emoties van destijds. “Ik probeerde het van me af te zetten, maar het was belangrijk om mij te realiseren dat ik al mijn dromen had bereikt.”

De 91-voudig international (27 doelpunten) heeft geen spijt dat hij is vertrokken bij zijn grote liefde, ook al had hij weinig keus. “Ik wil niet meer problemen. Ik ben blij met alles wat ik heb gedaan, geen spijt”, vertelt Del Piero, die met Sydney momenteel op de zesde plaats staat in de A-League. “Doordat ik nu in Australië leef, zie ik heel veel dingen anders. Zelfs in Sydney komen mensen naar het stadion om mij te zien scoren en winnen.”

Bezig met laden …