voetbalzone

Del Piero: ‘Ik dacht direct: die jongen moet iedere week spelen!’

Erik van Dam09 apr 2016, 12:59
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2016, 12:59
Advertentie
/

Alessandro Del Piero groeide tussen 1993 en 2012 uit tot een clublegende bij Juventus. Alex speelde liefst 513 wedstrijden voor de Italianen en was daarin goed voor 208 doelpunten. Paulo Dybala wordt door velen gezien als zijn troonopvolger, ook al is de Argentijn pas 22 jaar en bezig aan zijn eerste jaar in Turijn. Del Piero vindt het desondanks erg mooi dat Dybala en hij in één adem genoemd worden.

De 41-jarige Del Piero, die twee jaar geleden een punt zette achter zijn loopbaan, is laaiend enthousiast over Dybala. “Vanaf het eerste moment dat ik hem in een Juventus-shirt zag spelen, dacht ik direct: die jongen moet iedere week spelen! Ik was meteen onder de indruk van het karakter waarmee hij speelde en hoe hij de verantwoordelijkheid aanging, ondanks zijn geringe leeftijd”, aldus de oud-aanvaller.

In la Gazzetta dello Sport zegt Del Piero dat Dybala alles in huis heeft om een prachtcarrière te beleven in Turijn. “Los van de technische kwaliteiten is dat verantwoordelijkheidsgevoel misschien wel precies hetgeen dat Dybala deelt met mij, toen ik zelf aan het begin van mijn loopbaan bij Juventus stond”, klinkt het trots.

Bezig met laden …