Delegatie van Ajax getuige van ruime overwinning Villarreal in Tsjechië

Daniel Cabot Kerkdijk14 apr 2016, 22:53
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2016, 22:53

Villarreal heeft zich donderdagavond met gemak voor de halve finales van het toernooi om de Europa League geplaatst. Een week na de 2-1 overwinning in eigen huis zegevierde het team van Marcelino met 2-4 over Sparta Praag. Op de tribune van de Generali Arena zat een delegatie van Ajax, die naar verluidt de verrichtingen van Ladislav Krejci gadesloeg.

/

In het duel in El Madrigal had Villarreal met zeker vier goals verschil kunnen winnen, maar de Spanjaarden waren slordig in de afwerking. Dat was donderdag juist het manco van Sparta Praag, dat in de eerste 45 minuten liefst negen kansen verprutste. Villarreal was een stuk efficiënter: op aangeven van Manuel Trigueros maakte Cédric Bakambu er al snel 0-1 van en op slag van rust zorgden Samu Castillejo (schot) en captain Bruno (kopbal) voor een 0-3 ruststand.

Vier minuten na rust maakte Bakambu zijn negende Europa League-treffer van het seizoen: 0-4. De tussenstand zorgde ervoor dat de bezoekers het wel welletjes vonden, terwijl Sparta Praag een ruimere nederlaag wilde voorkomen. De inspanningen van de Tsjechen werden uiteindelijk toch nog beloond. Alphonse Areola had geen antwoord op een inzet van Borek Dockal en kon in de 72e minuut ook niet voorkomen dat Ajax-doelwit Krejci de nadelige marge verkleinde. Sparta Praag zette nog een slotoffensief in, maar kwam niet tot meer doelpunten.