voetbalzone

‘Delph was volgens mij geen minuut van plan echt bij Villa te blijven’

Erik van Dam18 jul 2015, 00:20
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2015, 00:20
Advertentie

De transfer van Fabian Delph van Aston Villa naar Manchester City houdt de gemoederen bezig. De middenvelder was aanvoerder in Birmingham en zei vorig weekend dat hij besloten had the Villans trouw te blijven. Vrijdagavond maakte Villa plotseling bekend dat de 25-jarige Delph na zes seizoenen toch weg zou gaan en kort daarna bevestigde Manchester City zijn komst.

voetbalzone

Bij ESPN werd de transfer van Delph besproken en werd de vraag neergelegd, of Delph echt iets meende van zijn eerdere woorden. “Ik ben me ervan bewust dat er in de media intens gespeculeerd wordt over mijn toekomst. En ik wil daarom even iets rechtzetten. Ik ga niet weg. Ik blijf bij deze club en ik kan niet wachten tot het seizoen begint”, zei hij toen nog. Oud-prof Craig Burley kan er niet zo veel mee, zegt hij. “Dat geloof je toch zelf niet? Het is gewoon blufpoker wat zo’n speler doet.”

“Hij was gewoon uit op betere voorwaarden bij Manchester City óf Aston Villa. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij ook maar een minuut van plan is geweest echt langer te blijven. Hij zei wel dat Christian Benteke verkocht wordt en dat hij daarom van gedachten veranderde, maar hij wist allang dat Benteke weg zou gaan. Ik geloof een speler nooit als hij zegt: oké, ik blijf hier de rest van het seizoen, ik vind het hier super, de transfer is dood. Right....”

Gabriele Marcotti denkt er anders over. De journalist van The Times, Corriere dello Sport en de Wall Street Journal geeft aan dat hij denkt dat Delph wel degelijk wilde blijven, maar dat Manchester City het gewoon nog eens bij hem probeerde. “Ze wilden Delph echt graag hebben. Omdat hij een Engelsman is en homegrown, maar ook omdat hij een hele goede voetballer is, een topjaar heeft doorgemaakt en op een positie speelt waar ze iemand kunnen gebruiken.”

Bezig met laden …