voetbalzone

Dely Valdés: ‘Panama heeft 22 man nodig om Spanje te kloppen’

Erik van Dam13 nov 2012, 22:08
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2012, 22:08
Advertentie

Panama waagt woensdag een poging te stunten tegen regerend Europees- en wereldkampioen Spanje. Het Midden-Amerikaanse land staat 46e op de FIFA-ranglijst en wordt zo goed als kansloos geacht tegen la Furia Roja. Bondscoach Julio César Dely Valdés weet dat ook. Toch hoopt hij dat zijn team kan profiteren van het feit dat een paar sleutelspelers bij Spanje ontbreken.

/

“De beste manier waarop we Spanje aan zouden kunnen pakken, zou zijn als we met 22 man tegen 11 man zouden spelen”, zegt Dely Valdés grappend in Marca. “Die zouden we wel nodig hebben. Het is absurd te denken dat Spanje zomaar een tegenstander is op zomaar een willekeurige dag. Je kunt er tegen hen niet invliegen, alles wat we normaal in wedstrijden moeten stoppen moeten we nu verdubbelen.”

“Twee keer zoveel aandacht, twee keer zoveel concentratie, moeite, hulp aan elkaar et cetera”, somt Dely Valdés op. Zelf was de bondscoach als speler actief bij Spaanse clubs als Real Oviedo en Málaga en later was hij twee seizoenen assistent-coach in Málaga. Hij komt nu tegenover Juan Mata te staan, die als jonge jongen ook voor Real Oviedo uitkwam. “Hij is echt de verpersoonlijking van de sport in Panama”, weet Mata. “Ik weet zeker dat zijn team zal spelen met dezelfde spirit die hij altijd liet zien.”

Bezig met laden …