voetbalzone

Dembélé: 'Als ik ergens naartoe wil, krijg ik een chauffeur'

Erik van Dam09 nov 2010, 09:26
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2010, 09:26
Advertentie

Moussa Dembélé geniet met volle teugen van zijn avontuur in Engeland. Afgelopen zomer verruilde de Belgische aanvaller AZ voor de gelederen van Fulham, waar hij zich vlot aanpaste en belangrijk werd. Met een goal tegen Port Vale in de Carling Cup en twee treffers tegen Wolverhampton Wanderers in de competitie schreef hij al snel zijn naam in de boeken.

/

“Goals maken is niet het enige waar ik aan denk”, geeft Dembélé echter te kennen aan Sporza. “Ik ben geen speler die vooraan blijft staan en op de bal wacht. Ik wil betrokken worden en assists geven, ik wil een totaalpakket zijn.” Met een driejarig contract in Londen is hij toe aan zijn eerste jaren buiten de Benelux; van 2003 tot 2005 speelde hij voor Germinal Beerschot, het seizoen 2005/06 bracht hij door bij Willem II en daarna volgden vier AZ-jaren.

“Fulham is een goede club, spelers hebben niet veel stress. De club doet alles voor ons. Ik verblijf in een leuk hotel. Als ik ergens naartoe wil gaan, krijg ik een chauffeur”, somt Dembélé de voordelen op van zijn verblijf bij The Cottagers. De dertigvoudig Belgisch international zegt zijn geluk momenteel niet op te kunnen. “Londen is ook een mooie stad, ik voel me hier goed. Al die verschillende factoren hebben bijgedragen tot mijn goede start hier.”

Bezig met laden …