voetbalzone

Dembélé kondigt Fulham-transfer en medische keuring aan

Daniel Cabot Kerkdijk12 aug 2010, 22:56
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2010, 22:56
Advertentie

Moussa Dembélé verruilt na vier jaar Alkmaar voor Londen. De aanvaller van AZ is rond met Fulham en moet alleen nog medisch gekeurd worden, zo laat de Belg donderdagavond aan het Noordhollands Dagblad weten. Het is geen echte topclub, maar dat deert Dembélé niet. "Ik ben tevreden."

/

"Ik wilde naar een topcompetitie en ik was op zoek naar een stabiele club, waar ik een goed gevoel bij heb", legt de aanvaller aan het dagblad uit. "Een club waar ik uitzicht op speeltijd heb. Natuurlijk is een echte topclub mooi, maar de kans op een basisplaats is daar kleiner. En ik ben nu net 23, ik hoop nog altijd over een paar jaar de stap naar een echte topclub te kunnen maken."

Dembele is niet blij met het beeld dat de laatste dagen is ontstaan. "Er werd gezegd dat ik niet meer voor AZ wilde spelen. Da's niet fair. Het klopt niet. We hadden gewoon besloten dat ik in de Europa League niet mee zou doen, omdat ik dan voor een andere club niet meer Europees zou mogen spelen. Dat zou dus de kansen op een transfer kunnen verminderen. Vandaar dat we zeiden: niet Europees spelen. Maar dat is niet alleen mijn keuze geweest, maar ook van de club. Want ook de club had er belang bij dat ik zou worden verkocht. Dus verhalen over werkweigering zijn niet terecht.''

Birmingham City
Donderdag leek een overgang van Dembélé naar Birmingham City nog in kannen en kruiken. De AZ-spits zag op het laatste moment echter af van die transfer. “Dembélé heeft andere opties”, liet Birmingham City-trainer Alex McLeish in de Engelse pers weten. “Hij kiest voor een andere club. Zijn zaakwaarnemer heeft me dat verteld. Het is een grote teleurstelling, want we hadden hard aan deze transfer gewerkt. Maar zo is het leven.”

Fulham stelde vorige week Mark Hughes aan als nieuwe trainer. Hij volgde de naar Liverpool vertrokken Roy Hodgson op. Hughes heeft van zijn nieuwe werkgever te horen gekregen dat hij een fors transferbudget krijgt toegereikt om onder meer een nieuwe aanvaller aan de selectie toe te voegen. The Cottagers plaatsten zich afgelopen seizoen voor de finale van de Europa League, maar die ging verloren tegen Atlético Madrid. Dit seizoen speelt Fulham geen Europees voetbal.

Bezig met laden …