Dembélé kopt Frankrijk onder leiding van Gözübüyük naar nipte winst

Jeroen van Poppel21 jun 2019, 22:49
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2019, 22:49

Frankrijk Onder-21 heeft vrijdagavond in een gezapige wedstrijd met 1-0 afgerekend met Kroatië. Les Bleus hadden genoeg aan een rake kopbal van Olympique Lyon-spits Moussa Dembélé. Frankrijk heeft nu net als Roemenië zes punten in Groep C, maar staat op doelsaldo tweede. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Serder Gözübüyük, die een gemakkelijke avond beleefde.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Fransen op voorsprong. Een voorzet van Jeff Reine-Adélaïde bereikte Dembélé, die knap binnen kopte. Kort daarna speelde Olivier Ntcham zich met een individuele actie knap vrij, maar de inzet van de middenvelder van Celtic werd gekeerd. Frankrijk bleef de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar de Kroaten kregen in de persoon van Marin Jakolis ook een goede kans. Het schot van de spits van Admira Wacker ging echter net naast.

In de tweede helft viel er niet veel te beleven in het San Marino Stadium. Frankrijk hield het meeste balbezit, maar creëerde nauwelijks gevaar. Dat bleef aan de andere kant ook lange tijd uit, totdat Kroatië-invaller Sandro Kulenovic in de zeventigste minuut een enorme mogelijkheid kreeg. Het schot van de spits van Legia Warschau belandde echter op de paal.

Het duel kabbelde in de slotfase voort en geen van beide partijen slaagde erin echt een vuist te maken. Een vrij eenvoudig gekeerd afstandsschot en een gevaarlijke kopbal van Dembélé waren het enige wapenfeit van de Fransen in het tweede bedrijf, terwijl Kroatië geen enkele poging binnen de doelpalen wist te produceren.