Dembélé luistert eerste basisplaats bij Fulham op met doelpunt

Daniel Cabot Kerkdijk25 aug 2010, 23:28
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2010, 23:28

Fulham heeft woensdagavond geen kind gehad aan Port Vale. De beide teams troffen elkaar in de tweede ronde van de Carling Cup, maar van een echte wedstrijd was eigenlijk nimmer sprake. De mannen van trainer Mark Hughes wonnen op het eigen Craven Cottage met liefst 6-0. Eén van de smaakmakers was Moussa Dembélé, die zijn basisdebuut met een doelpunt wist op te luisteren.

/

De score werd door de Hongaar Zoltan Gera geopend, terwijl Dembélé tien minuten later de tweede treffer van de avond voor zijn rekening nam. Port Vale had niets in de melk te brokkelen en dat viel ook aan de score af te lezen. De 3-0 viel al na ruim een half uur voetballen en kwam op naam van spits Bobby Zamora. Het was vanaf dat moment overduidelijk dat de thuisploeg een maatje te groot was voor de tegenstander uit de League Two.

Na de rust ging Fulham gestaag door met scoren, al was de spanning er voor de toeschouwers er al lang en breed af. Gera scoorde na dik een uur voetballen zijn tweede doelpunt van de avond, terwijl Zamora de 5-0 voor zijn rekening nam en daarmee ook zijn tweede van de avond. Het slotakkoord kwam op naam van invaller Clint Dempsey, die twintig minuten voor tijd de 6-0 aantekende. De teller stokte hier, waardoor de score voor de bezoekers nog enigszins dragelijk aandeed.