Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Merih Demiral mist definitief duel met Nederlands elftal: hoger beroep tegen schorsing onmogelijk

Laatste update:

De Turkse voetbalbond TFF kan niet in beroep gaan tegen de schorsing van Merih Demiral. De verdediger kreeg van de UEFA een schorsing van twee wedstrijden opgelegd naar aanleiding van zijn manier van juichen in de achtste finale tegen Oostenrijk (1-2). Doordat de Turkse bond ook niet in hoger beroep kan gaan, mist Demiral sowieso het duel met Nederland komende zaterdag.

Demiral, die tegen Oostenrijk twee keer scoorde, juichte door zijn middel- en ringvinger van beide handen naar zijn duimen te halen, terwijl hij zijn wijsvingers en pinken duidelijk omhoog hield. Dat is een symbool van de ultranationalistische Turkse groepering Grijze Wolven. Er ontstond direct al ophef over de manier van juichen van Demiral.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Grijze Wolven zijn gelieerd aan de extreemrechtse Turkse Partij van de Nationalistische Beweging (MHP). Het gebaar dat Demiral maakte is bijvoorbeeld verboden in Oostenrijk, uitgerekend de tegenstander in de achtste finale van het EK.

De UEFA liet al snel weten een onderzoek in te zetten en bevestigde donderdag dat de verdediger voor twee duels geschorst zou worden. Turkije accepteerde de schorsing niet en was van plan om naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) te stappen.

Dat zal echter niet mogelijk zijn. Artikel 63 van de statuten van de UEFA stelt namelijk dat het CAS geen jurisdictie heeft over zaken waarin een speler voor maximaal twee wedstrijden of maximaal een maand is geschorst.

“Aangezien het beroep en de aanvraagprocedure bij het CAS geblokkeerd zijn voor straffen van minder dan drie wedstrijden, ontnam de schorsing van twee wedstrijden ons ook het recht om in beroep te gaan. Deze bevooroordeelde en onrechtvaardige beslissing heeft onze hele natie diep teleurgesteld”, zo verklaarde TFF-voorzitter Mehmet Büyükeksi.

Erdogan


President van Turkije Recep Tayyip Erdogan liet ook al weten het totaal niet eens te zijn met de schorsing. “Heeft iemand zich al eens afgevraagd waarom de Duitsers een adelaar op hun shirt dragen en de Fransen een haan? Merih (Demiral, red) toonde zijn vreugde met dit gebaar. Er is wat mij betreft echt niets aan de hand.”

Ook Demiral was zich van geen kwaad bewust. ““Ik ben heel blij dat ik twee doelpunten heb gemaakt. Hoe ik het vierde had te maken met mijn Turkse identiteit. Ik zag mensen in het stadion ook dat gebaar maken”, zo verklaarde hij na afloop. De verdediger moet het gebaar dus bekopen met twee wedstrijden schorsing.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Met Kaplan prima vervanger. Ik denk dat Turkije er zelfs op vooruit gaat met Kaplan t.o.v. Demiral.

5 juli 2024 om 18:12

Kopt die er 3 in dan?

5 juli 2024 om 18:37

@patrickwijnen zijn eerste goal was meer geluk bij ongeluk, tweede was mooi ingekopt maar als Arda zulke corners blijft geven denk ik dat er uiteindelijk iemand anders wel zijn koppie ertegen krijgt.

Verdedigend was hij absurd sterk, dat kan heel erg gemist worden inderdaad.

5 juli 2024 om 18:19

Kaplan was fijn geweest maar Montella zal ongetwijfeld voor Samet Akaydin gaan…

5 juli 2024 om 18:50

hoezo denk je dat wat heeft tot nu toe laten zien bij ajax demiral speelde tijdje voor juve en atalanta

Tijdens de volkslied aub met ze alle inclusief reserve spelers en alle fans in het stadion de wolvengroet doen. Wat gaat de UEFA doen... heel Turkije schorsen? Enige wat zij dan kunnen doen is hopen dat NL wint zodat ze er gelijk van af zijn.

5 juli 2024 om 18:12

Tijdens de volkslied idd.

5 juli 2024 om 21:42

Patrick jij hebt zeker niks te doen op vrijdag avond

6 juli 2024 om 05:31

Jij vindt het oproepen om massaal een extremistische groet uit te brengen wel normaal?

5 juli 2024 om 18:13

Een speler is net geschorst en je wil nu dat iedere aanwezige Turk hetgeen doet waar hij voor geschorst is? Mocht je dan winnen, heb je echt een gigantisch probleem.

5 juli 2024 om 18:16

Dan hebben wij maar een "gigantisch" probleem! Ik zie ze liever opkomen voor ons culturele erfgoed dan dat ze bang zijn miss geschorst te worden. Je kan nu een statement maken... of je maakt je statement door te winnen en dan massaal een wolvoen groet te doen, alleen acht ik de kans heel klein dat wij het EK winnen.

5 juli 2024 om 18:21

Jij ziet die wolvengroet als cultureel erfgoed?

5 juli 2024 om 18:31

Absoluut, culturele erfgoed bevat ook uitdrukkingen. Dit wordt niet alleen door Turken gebruikt maar door de gehele Turkic gemeenschap. Dat een rechts-extremistische groepering in Turkije het ook gebruikt voor hun gruweldaden doet daar niets van af!

5 juli 2024 om 18:33

Ah, dat bedoelen die Lazio Roma fans dus met die arm zo recht omhoog. Wij maar denken dat ze rechtse sympathieën hebben, maar het is gewoon hun cultureel erfgoed.

5 juli 2024 om 18:37

Dat geldt dan ook voor de neo nazis, Baard.Ik mij daar maar zorgen over maken, terwijl het slechts een cultureel erfgoed is.

5 juli 2024 om 18:46

Dus omdat een groep er misbruik van maakt moeten wij het maar niet meer kunnen gebruiken? Lekker dan... dan kan je helemaal niets meer.

5 juli 2024 om 18:48

Ach dingen doen en vervolgens ontkennen is daar ook een stukje volksaard en 'culturele [sic] erfgoed'. Iets met 1915.

5 juli 2024 om 18:51

Ja je leven wordt er een stuk slechter van als je die groet niet meer mag doen. Wat verschrikkelijk zeg.

5 juli 2024 om 18:53

Oke nu praat je onzin. Dit wordt door heel veel turken verafschuwd. Waarom geef je hier deze desinformatie.

5 juli 2024 om 18:58

Opkomen voor culturele erfgoed? Je hebt geen idee waar je het over hebt. Deze man is gewoon lid van de partij. Dictator Erdoğan werkt tegenwoordig uit nood met hun samen. Anders had zelfs hij een andere uitspraak gedaan. Het verbaast mij niet veel, want de meeste Turken hebben geen enkele idee wat er afspeelt in Turkije. Dat is ook direct het erge dat ze Turkije supporten boven het land waar ze zijn geboren/opgegroeid en alles aan te danken hebben.

5 juli 2024 om 19:03

Gilles, verklaar je nader met 1915. Wat probeer je te zeggen? Ik ga als Turks historicus graag in discussie met je

5 juli 2024 om 19:06

Als je een Turks historicus bent, weet je donders goed wat er in 1915 gebeurde. Een open zenuw.

En je wel dan druk maken om een groet?

5 juli 2024 om 19:08

Nee, weet ik niet. Zeg maar wat er is gebeurd.

Ik maak mij verder niet druk om deze groet. Hij is, alhoewel disproportioneel, terecht geschorst.

5 juli 2024 om 19:08

Beste Flackogs. Dat heeft helaas weinig nut ben ik bang. Zoals meermaals is vastgesteld hebben alle Turkse Historici spontane amnesie vwb de periode 1914-1918, op natuurlijk Gallipoli na.

5 juli 2024 om 19:17

@flackogs

Als je een Turks historicus en je weet niet wat er in 1915 gebeurd is, ben je toch geen Turks historicus.
Verder eens met Gilles; zinloos daar een discussie over te starten.

5 juli 2024 om 19:17

Wat apart dat de moderator niet ingrijpt, maar goed een president die democratisch gekozen een dictator noemen….. leg de meeste Turken even uit wat er afspeelt in Turkije, misschien moet jij je misschien iets meer bezighouden met racisten die NL besturen… Wat hebben wij aan NL te danken dan? Wij betalen ook belasting, houd je rechts populistisch bullsh*t voor je. Aan je reactie te zien weet je jiet waar je het over hebt.

5 juli 2024 om 19:18

Jij bent dus een historicus of je bent erbij geweest, nou verhelder ons en deel je bewijzen met ons zodat wij ook weten wat er is gebeurd.

5 juli 2024 om 19:25

Lees maar eens wat van Kevorkian, Kaligian of Ungor. Misschien dat je dan eindelijk eens die zwarte bladzijde genaamd de Armeense Genocide wel durft te erkennen.

5 juli 2024 om 19:34

Verrassing: ik ontken op persoonlijke titel niet dat de Armeense genocide heeft plaatsgevonden. Wil jij hetzelfde doen door te zeggen dat bij het definiëren van een genocide INTENTIE en de context van oorlogstijd in acht genomen moet worden? Net zoals er bijvoorbeeld geen genocide is gepleegd op de Japanners met de 2 atoombommen.

5 juli 2024 om 19:38

Leg mij dan even uit hoe de intentie van dodenmarsen door vrouwen en kinderen uitgelegd moet worden? En hoe dat in de context van oorlogstijd past? En als je dan toch bezig bent, waarom moesten alle stoffelijke overschotten per decreet verborgen worden? Waarbij het ook heel toevallig was zeker dat de Turkse lokale bevolking direct civielrechtelijk eigenaar werd van de bezittingen van de Armenen.

Maar ja, iets met argue with drag down.

5 juli 2024 om 19:54

Net als het in de volksaard in Nederland zit om te wijzen naar een land als Turkije mbt 1915 maar zelf de genocides in Indonesie en slavernij proberen te relativeren. Hypocriet volkje.

5 juli 2024 om 19:58

Heeft de koning daar niet juist zijn excuses voor aangeboden? Overigens bedoel je waarschijnlijk bagatelliseren. Met relativeren zou weinig mis moeten zijn.

5 juli 2024 om 19:58

Geschiedenis docent hier. Ook vaak onderzoek gedaan naar de Armeense genocide. Jij ontkent intentie wanneer de dodenmarsen alleen etnische Armenen betreft? Bijzonder. Ik zeg niet dat er voor niets gebeurd is wat de Armenen niet kwalijk valt te nemen. Maar dat vult enkel en alleen motief in.

5 juli 2024 om 20:06

Hahaha, volgens Amnestie International staat Turkije in de top 5 in de hedendaagse slavernij. Daarnaast was het Ottomaanse rijk tot begin 20e eeuw nog actief met sexslaven. Als je Nederland de maat wil nemen moet je dat wel met betere argumenten doen.

5 juli 2024 om 20:10

Genocides in Indonesië? Ik heb wat gemist zeker tijdens mijn scholing? Oorlogsmisdaden, ja, andersom trouwens net zo hard. Genocide, nee.

5 juli 2024 om 20:14

Misschien goed om even te onderzoeken wat genocide precies is..

5 juli 2024 om 20:18

Nou als Nederlander wil ik er best voor uitkomen dat wat van Heutsz daar gedaan heeft wel als genocide te kenmerken is. Iets om je als Nederlander voor te schamen, op te reflecteren en lering uit te trekken.

5 juli 2024 om 20:31

Sorry, maar dit valt onder oorlogsmisdaden, niet genocide. Genocide wordt veel te gemakkelijk gebruikt.

5 juli 2024 om 20:46

Marton die wolvengroet bestaat al 1.000 jaar. Doe eerst je huiswerk voordat je achter al die betweters aanloopt. Dat een ultranationalistische groepering die groet ook gebruikt wilt niet zeggen dat alle Turken een ultranationalist zijn.

5 juli 2024 om 20:55

De hitlergroet is ook al zo oud als de Romeinse tijden. Dat veranders niets aan hoe de groet nu gezien wordt. Niemand zegt dat alle Turken ultranationalistisch zijn. Gelukkig doen ook niet alle Turken aan die groet

5 juli 2024 om 21:00

Ik heb mijn huiswerk onder controle, wees niet bang. Zeer zeker zijn niet alle Turken ultranationalist. Die groet ligt binnen Turkije ook gevoelig en wordt al lang niet meer zo breed gedragen onder de hele bevolking.

5 juli 2024 om 21:39

Dat is het dus, miss niet binnen Turkije maar buiten Turkije wordt het wel breed gedragen.. tis ook geen Turkse groet maar een Turkic. Zit echt een verschil in.

5 juli 2024 om 21:54

Net zoals de Hitlergroet, die is vast ook cultureel erfgoed.

5 juli 2024 om 22:05

Die grijpen pas in als het over regenbogen gaat maat.

6 juli 2024 om 05:38

Klets toch niet zo ongelooflijk dom man. Jij ziet geen overeenkomsten tussen beide uitingen? De een is een culturele uiting en de ander niet. Vertel me eens het verschil. Als Duitsland 80 jaar geleden gewonnen had dad heel Europa zijn gegroet. Dan was dat ook ineens een culturele groet geworden? Veel dommer heb ik het nog niet meegemaakt

6 juli 2024 om 06:34

Precies. Ben blij dat je het nu eindelijk begrijpt. Dat is precies de reden dat de prinsen lag in de ban is gedaan, de oude Japanse vlag niet meer gebruikt wordt, de groeten van Italië en Nazi-Duitsland verboden zijn en zwarte Piet niet meer zwart genoemd wordt en ook niet meer zo heet.

Dat rekening houden met anderen is nou precies waar wij in het vrije westen voor staan. Gelukkig begrijp jij dat nu ook. Het kost wat tijd, maar je komt zo veel beschaafder en verstandiger over. En nu je mond houden.

5 juli 2024 om 18:14

Ik vind het ook een belachelijke schorsing, maar zo zijn er wel meerdere belachelijke schorsingen in het voetbal geweest. Met onderbuikgevoel-acties maak je alles alleen maar erger, neem aan dat ze volwassen genoeg zijn zich daar boven te zetten

5 juli 2024 om 18:18

Voor sommige dingen moet je een uitzondering maken, zou de spelers begrijpen als ze er niet aan meedoen... toch hoop ik dat het overwogen wordt. Op Social Media gaat iig al rond dat fans tijdens het volkslied massaal het wolven groet gaan uitbrengen. Kijken of ze het ook echt gaan doen.

5 juli 2024 om 18:40

Ik kan een inschatting maken hoe dat zou af lopen als het hele elftal dit doet, en dat zou zeker bij een overwinning morgen heel zuur zijn lijkt me. Maar laten we wel zijn, het is geen Guler of Calhanoglu die hierdoor geschorst is maar een nogal logge verdediger die als wissel aan het toernooi begon en buiten die 2 goals er vrij weinig van kan. Is het het echt waard mogelijk je deelname hiervoor op het spel te zetten?

5 juli 2024 om 18:44

Moet zeggen dat Demiral buiten zijn 2 goals heel sterk bezig was tegen Oostenrijk in de verdediging. Zat overal tussen en was een kracht in de lucht.

Verder kan heel de EK voor mij part de pot op.. maja dat ben ik. Zou het begrijpen als de spelers er niet in meegaan al hoop ik er wel op dat ze het doen.

5 juli 2024 om 19:01

Hiervoor absoluut niet. De grijze wolf is een groep die aanslagen en liquidaties op zijn naam heeft staan. Een groet naar die groep vind ik not done, net als een nazi groet. Cultuur is belangrijk, maar deze groep is nu de dag gewoon niet zuiver.

5 juli 2024 om 19:08

Ben het helemaal met je eens wat betreft de groep! Alleen is de wolvengroet niet alleen een groet van de rechts-extremisme. Sterker nog de wolvengroet gaat zover terug (6e eeuw) dat gebruikt werdt door de Turkic gemeenschap. Dus omdat een groep doot misbruikt moeten we de gehele geschiedenis van de wolvengroet maar negeren en niet meer gebruiken? Dat gaat mik te ver! Dit hoort bij het Turkic cultuur dat niet alleen binnen Turkije gebruikt wordt maar ook buiten Turkije. Zijn dat ineens ook allemaal rechts extemisten?

5 juli 2024 om 19:39

Ik ben totaal niet thuis in de Turkse cultuur, en weet alleen dat die groet aan die groep is gekoppeld. De oorsprong weet ik dus ook niet. Als het klopt wat je zegt, is het heel triest dat zoiets door zo'n groep wordt misbruikt. Maar men weet ook dat dit gebeurd neem ik aan en hoe de rest van de wereld naar deze groet kijkt, dan is het van de verdediger niet heel slim om het te gebruiken. Die weet zelf vast wel dat die groet gevoelig ligt buiten Turkije. Helaas worden culturele dingen vaker misbruikt, dat is dood zonde, kijk hier bijvoorbeeld zwarte piet. De wereld is soms gewoon verrot.

5 juli 2024 om 19:52

Die groet ligt niet alleen buiten Turkije gevoelig. Ook binnen Turkije. Dat is nou net het probleem. Sommige mensen/Turken hebben blijkbaar nog een romantisch gevoel bij die groet, terwijl het allang niet meer zo gewoon is om dat te gebruiken onder de "gewone" Turk.

5 juli 2024 om 20:14

Tja, en de nazigroet was ook nooit een probleem tot WO2 was afgelopen. Maar jij vind dat we die dus ook best in ere kunnen herstellen OutlawTurk???

5 juli 2024 om 20:57

Zijn logica slaat nergens op.

5 juli 2024 om 18:18

Ja, dat gaan ze dan doen. En dan sta je in de halve finale en lig je eruit. Het was gewoon dom van Demiral, want de UEFA is niet onduidelijk over dit soort dingen.

5 juli 2024 om 18:34

Achja, die hele halve finale kan mij gestolen worden! Wat is een voetbalwedstrijd wanneer externe factoren gaan bepalen wat jij wel in niet mag mbt je eigen cultuur! Zolang de UEFA niet kan aantonen dat er een extremistische gedachten achter zit bij Demiral moet je niet gaan schorsen. Sinds wanneer mag je niet trots zijn op je eigen volk/cultuur/land/afkomst wanneer je een doelpunt maakt.

5 juli 2024 om 18:42

Ik ben het daar niet per se mee oneens, maar Turken weten toch wel dat dit gebaar zeer gevoelig ligt? Doe dat dan in een Turkse nationale bekerwedstrijd. Niet op een internationaal toernooi. De UEFA is hier enorm gevoelig voor.En laat je toernooi hier niet door verpesten joh.

5 juli 2024 om 18:47

Ja precies dit. Waarom zou je in godsnaam dat gebaar maken.. normaal gesproken wordt dit ook nooit gedaan dus zoveel heeft het niet te maken met een soort van trots. Het was gewoon een hele impulsieve actie van hem en enkel omdat hij het een paar fans zag doen..

5 juli 2024 om 18:50

Als je ziet dat er meerdere spelers van meerdere landen "soortgelijke" gebaren/groeten hebben gedaan en er met heel wat minder van af kwamen dan kan ik het moeilijk links laten liggen en voelt dan zeker alsof er met 2 maten gemeten wordt. Verder is niet alleen de UEFA gevoelig maar wij als Turkse/Turkic volk ook aardig gevoelig als volk. Overdrijven wij/ik miss... dat zou kunnen, maar wat hoop ik echt op een tegenreactie ongeavht de consequenties. Voor sommige dingen moet je niet opzij stappen en voor je cultuur opkomen.

5 juli 2024 om 18:53

Wij Turken zijn vaak impulsief idd.. dat zag je ook wel met de viering van een paar Turkse spelers paar jaar geleden met een commando groet omdat er soldaten (martelingen) waren overleden tijdens een aanval. Omdat wij miss impulsief zijn betekend dat niet perse dat we rechts-extremistich zijn omdat we een wolvengroet doen. Rare beslissing van de UEFA.

5 juli 2024 om 18:58

Turkse bekerwedstrijden.... Zoals afgelopen seizoen haha. Dat was ook een mooi voorbeeldje van cultureel erfgoed op de velden daar.

5 juli 2024 om 19:01

Lidmaatschap is voldoende bewijs. Hij is meerdere malen in beeld gefotografeerd met leden van de MHP.

5 juli 2024 om 19:02

Niemand heeft ook beweert dat Demirel rechts-extremistisch is. Hij is in ieder geval wel verleid om iets te doen wat tegenwoordig gelinked wordt aan rechts-extremisme. En soms moet je even op de blaren zitten, ook al ben je "per ongeluk" de fout in gegaan. En het valt ook niet uit te sluiten dat hij zich wél achter dat clubje schaart.

5 juli 2024 om 19:03

Nee OutlawTurk (reactie op jouw laatste reactie), de meeste Turken zullen het niet doen omdat ze rechts-extremistisch zijn. Dat begrijpt iedereen hier. Je aanvaardt hierboven al dat het gebaar gekaapt is door een nare organisatie. Dan is het toch niet moeilijk te begrijpen dat het niet meer wordt toegestaan? Heel vervelend dat het gekaapt is, maar wel de realiteit. Ik vind de schorsing ook niet geheel terecht, maar wel volkomen logisch.

5 juli 2024 om 18:19

Ja heel Turkije schorsen zou dan wel terecht zijn. Terechte straf, UEFA heeft het eindelijk is goed aangepakt

5 juli 2024 om 18:35

Niet mee eens dat de UEFA het goed heeft aangepakt. Vooral als je ziet dat bijvoorbeeld een Bellingham gespaard wordt.

5 juli 2024 om 18:38

Je gaat dit gebaar toch niet serieus vergelijken met het gebaar wat Bellingham deed? Je maakt echt een grapje mag ik hopen

5 juli 2024 om 18:40

UEFA heeft Demiral op artikel 11 geschorst wat neerkomt op het overtreden van fatsoen.. precies wat Bellingham ook deed. Demiral is niet geschorst op basis van artikel 14 wat inhoudt op basis van Racisme! Dus of Bellingham had de zelfde straf moeten krijgen als Demiral of andersom! Slecht gehandeld vind ik!

5 juli 2024 om 18:44

Natuurlijk jongen, wat Bellingham doet vergelijken met een soortgelijke Nazi groet. Google eens “Grijze Wolven”, misschien dat je niet volledig op de hoogte bent, al betwijfel ik dat.

5 juli 2024 om 18:55

Lees aub de eerdere reacties. Heb geen zin om constant in herhaling te vallen.

5 juli 2024 om 18:55

Je hebt echt geen idee waar je het over hebt OutlawTurk. Je geeft een hele eigen interpretatie aan de regels van de UEFA. Maar je reageert vanuit emotie, zo lijkt het.

5 juli 2024 om 19:01

Nou legt het dan eens uit Messino zodat ik het wel weet voor de volgende keer.. ben benieuwd naar jou interpretatie en uitleg.

5 juli 2024 om 19:47

@outlawturk jij legt de groet van Demiral continu hier uit vanuit je eigen gevoel en niet vanuit de kijk van de UEFA. De UEFA koppelt dit gewoon aan die groep en daarom wordt Demiral geschorst. Hoe jij (en veel andere Turken) het ook ziet doet er totaal niet toe voor deze straf. Dus vanuit het oogpunt van de UEFA is het een logische straf. Je hoeft het niet eens te zijn met de regel opzich, maar doe dan niet alsof die regel totaal niet bestaat omdat jij het niet zo ziet. Ik vind het zelf ook overdreven, maar als zij dit zo zien verandert jouw waarheid hier totaal niets aan.

5 juli 2024 om 22:08

Mensen met wie jij discussieert, zullen dit niet begrijpen moruk. Die moeten op straat de billen aanspannen en op voetbalzone ff ontspannen met de maatjes en een paar despo’s.

6 juli 2024 om 11:42

@OutlawTurk: als mensen worden veroordeeld voor bijvoorbeeld diefstal of een anders strafbaar feit, dan kunnen er ook verschillende strafmaten worden opgelegd. De omstandigheden, de ernst, de motivatie, de opzet enz enz. bepalen uiteindelijk welke strafmaat een rechter zal opleggen. Als de ene speler een rode kaart krijgt, kan hij een andere schorsing krijgen dan de andere speler. De aard en d ernst van de overtreding speelt daar een rol in. Dus ja, de uefa heeft dus bepaald dat de actie van Demiral ernstiger is dan die van Bellingham. Dat kan gewoon, ook al heb jij er een ander beeld bij. Niets oneerlijks aan!

5 juli 2024 om 18:20

Waarom zou je dat überhaupt willen? Ik snap dat Turken balen van die schorsing, maar het was toch wel een beetje dom van Demirel? Hij zegt zelf al, "omdat meer mensen het deden in het stadion"...

5 juli 2024 om 18:28

Dat doen wij al jarenlang, boete van uefa voor vuurwerk en op de trappen staan, doen we wedstrijd erop weer, weer een boete. Maar we houden stug vol, ooit gaat uefa overstag. Of zoiets, ik weet ook niet wat je ermee bereikt.

5 juli 2024 om 18:28

Ja, en dan team Duitsland massaal de hitlergroet laten doen. Lijkt me echt een goed idee… Echt heel triest dat jij je schaart achter extremisme..

5 juli 2024 om 18:34

Ja prima, weg met fascisten!

5 juli 2024 om 18:37

Die jongen verdient jaren schorsing, hij mag blij zijn dat het maar twee wedstrijden is. Natuurlijk dat de meeste Turken dit normaal vinden, fascisme, etnisch zuiveren en genociden plegen is immers een belangrijk deel van hun cultuur.

5 juli 2024 om 18:43

Dat moet je dus juist niet doen, want dat is wat ze willen om vervolgens over te gaan tot uitsluiting. De straf van twee wedstrijden is sowieso disproportioneel, al helemaal als je het vergelijkt met die van Bellingham, aangezien het geen eens een provocatief gebaar was. Anderzijds is het ook dom van Merih om een betwiste politieke gebaar uit te voeren. Je moet gewoon antwoord geven op het veld door te voetballen.

5 juli 2024 om 18:58

Jaa zoals ik al zei... ik hoop echt dat ze het doen.. ik denk dan waarschijnlijk teveel met mijn gevoel ipv rationeel te blijven nadenken. Ik zou het iig geweldig vinden. Die paar voetbal wedstrijden op een EK/WK kunnen voor mij de pot op maja dat ben ik he.

5 juli 2024 om 19:05

Ga dan als land lekker meedoen met de Asian Cup ipv met de Euro's. Niemand gaat dat land vol figuren zonder zelfreflectie en met lange tenen missen.

5 juli 2024 om 19:05

Je verdedigt je standpunt wel stevig, respect daarvoor. Maar het begint er wel een beetje op te lijken dat je gewoon simpelweg hoopt dat er eens iemand tegen de stroom in zwemt, puur om het dwars zitten. En niet vanuit de inhoud.

5 juli 2024 om 19:11

Achja.. ik hou van een discussie maar als je steeds zulke antwoorden geeft dan heeft het weinig nut.

5 juli 2024 om 19:44

Ik denk dat jij in een ander forum moet zitten bij Denk kan je daar lkr meepraten halve

5 juli 2024 om 21:15

Jij praat jezelf nogal tegen in je stukje. Hoe is een ‘betwist’ politiek gebaar NIET provocatief?

5 juli 2024 om 18:45

Artikel 16 van de disciplinary rules: de bond is aansprakelijk voor het gedrag van zijn supporters, ook vwb politieke statements.

Goed idee dus buitendewetturk.

5 juli 2024 om 18:56

Naja dan worden ze maar geschorst! Dat is een risico die ik graag zou nemen. Al zou ik begrijpen dat de spelers er niet in meegaan. Al gaat er wel op sociale media ronde dat de supporters massaal een wolven groet gaan uitbrengen.

5 juli 2024 om 18:59

Nu was het fluiten tijdens balbezit al wel ietwat triest. Maar dat je als supportersschare zo kinderachtig bent zegt toch wel alles over dat woord 'trots' wat constant rondgestrooid wordt.

Heel Europa lacht jullie uit.

5 juli 2024 om 19:00

Ja, een wolfenroedel.

5 juli 2024 om 19:04

En het erge is dat er misschien 3 echte Turken in het stadion aanwezig zijn.

5 juli 2024 om 19:04

Alsof we er ook echt van wakker liggen dat heel Europa ons uitlacht. Is gelijk ook de reden waarom Europa zijn identiteit verloren heeft. Met alles mee gaan en je eigen cultuur niet kunnen behouden, maar dat is weer een andere discussie.

5 juli 2024 om 19:05

En toch woont half Turkije in Europa. Vreemd.

5 juli 2024 om 19:08

Hoop dat ze het doen en dat de scheidsrechter de juiste instructies heeft gekregen…staan we mooi in de 1/2 finale en hebben we geen last van toeterende auto’s. Ik zou zeggen, sluit je bij de Aziatische bond aan. Ga lekker daar internationaal voetballen. Maar vooral, ga zelf in het k ook and waar je zo van houdt wonen en daar de social media platvormen bestoken met jou mening. Even een tip, zorg wel dat je niet te buitenlands klinkt, gedraagt of er uit ziet want dan accepteren ze je niet zomaar.

5 juli 2024 om 19:12

Jullie nodigden ons uit he Gilles. Moesten jou of je opa’s maar harder werken.

5 juli 2024 om 19:13

En toch bestaat NL dankzij dat volk met lange tenen en figuren zonder zelfreflectie.

5 juli 2024 om 19:15

Ik heb niets tegen Nederland, sterker nog ik zal het ten alle tijden verdedigen zoals ik dat nu doe met de wolvengroet. Kan bepaalde dingen anders hier... zeker. Zie ik bepaalde dingen graag anders absoluut. Vind het wel zwak om dan meteen te zeggen dat ik Nederland moet verlaten...

5 juli 2024 om 19:21

NL bestaat door de Turken. Goed verhaal.
En de mythe van het uitnodigen... als historicus moet je toch weten dat dit slechts om een zeer kleine initiële groep ging. En omdat mijn voorouders zo hard gewerkt hadden, was er nog economisch groeipotentieel om jouw voorouders ook van een boterham te voorzien.

5 juli 2024 om 19:32

Ziin genoeg turken die later pas zijn gekomen en niey uit genodigd zijn. Was ook de bedoeling dat de gast arbeiders niet bleven maar omdat die groep het zo goed had zijn ze gebleven.

5 juli 2024 om 19:41

@Gilles In 1569 stuurde Willem van Oranje een brief naar de Ottomaanse sultan Selim II in Istanbul om steun voor de Opstand te krijgen. De Turken voerden in de Middellandse Zee hun eigen oorlog tegen Spanje: dat hielp Nederland om onafhankelijk te worden.

5 juli 2024 om 19:48

Ah het welbekende liever Turks dan paaps argument. Vermeld er dan wel even bij dat de door jou genoemde correspondentie bijna een eeuw voor het einde van de 80 jarige oorlog plaats heeft gevonden en de daadwerkelijke invloed op de opstand echt minimaal is.

Maar nee NL bestaat door de Turken...niet door de Engelsen en Fransen.

5 juli 2024 om 20:18

Minimaal of niet, een eeuw voor het einde van de 80 jarige ooflog of niet, heeft het in het voordeel gewerkt van Nederland en zijn onafhankelijkheid? JA! Dus NL bestaat zeker deels dankzij dat volk... of het nou minimaal (volgens jou) is of niet.

5 juli 2024 om 20:28

Tja als je zo denkt bestaat Turkije ook door Nederland. Ergens ooit heeft er in het verleden iemand met een afkomst van Nederlands grondgebied mee gevochten bij de Turken. Ik weet ff niet precies wie en wanneer maar weet zeker dat het gebeurd is. En recenter gezien, zonder de Nederlandse-Turken en het Nederlandse geld had Turkije er tegenwoordig heel anders uit gezien…Ik snap dan ook niet waarom Turkije zich niet gewoon hun rechtmatige plaats als Nederlandse provincie, in neemt. Want dat zou eigenlijk een veel passendere vorm zijn.

5 juli 2024 om 21:52

Wat ben jij een misselijkmakend ventje zeg gadverdamme, jij hebt niks te zoeken op internet en vooral niet op Voetbalzone. Met jou valt er niet te praten.

5 juli 2024 om 22:44

Outlaw, je naam zegt het al, tegen al het wettelijke . ach kereltje toch. Ik als kaaskop ben je eeuwig dankbaar en eet nu alleen nog maar Turks. Wat een onzin zeg. Je moet en zal gelijk krijgen hè. Valt me tegen dat je de navo er niet bij haalt ivm met de strategische ligging.

6 juli 2024 om 00:45

Het groeipotentieel was er vooral door de enorme financiële hulp vanuit de VS na de Tweede Wereldoorlog, maar he, als je maar wat roept he…

5 juli 2024 om 18:51

Vooral doen, zou ik bijzonder misselijk en provocerend vinden. Wat mij betreft beslist de UEFA dan direct dat Turkije de eerstkomende 5 EK’s niet kan deelnemen. Wat de wolvengroet aan betekenis meedraagt staat zo ver van de Europese standaard. Maar goed, de meeste Turken zetten zich maar al te graag af van Europa. Dus in dat opzicht zou het mij dan ook niets verbazen als jouw oproep morgen bewaarheid wordt.

6 juli 2024 om 00:46

En wat draagt de wolvengroet zo al mee?

5 juli 2024 om 19:00

Doe maar. Het is een groep die liquidaties en aanslagen op zijn naam heeft staan, een extreem rechtse groep. Wat mij betreft terecht als je als speler daarvoor uit bij een wedstrijd. Het is namelijk al jaren verboden om zoiets te doen. Net zoals de nazi groet niet mag, mag dit ook niet.

5 juli 2024 om 19:02

En waar is het verboden dan? In Duitsland is het niet verboden. Zijn maar weinig landen waar het verboden is. Toevallig is Oostenrijk er 1 van.

6 juli 2024 om 00:47

Goede vraag van OutlawTurk. Waar is de wolvengroet verboden dan?

5 juli 2024 om 19:06

Ach daar gaan we weer. Ik zie dit hetzelfde als de terroristen van H amas ophemelen. Dat eindeloze verongelijkte gedrag. Het is echt niet dat niemand weet waar die groet vandaan komt. Van een groep die minderheden opjaagt, mishandeld en zelfs vermoord.
Speel hier niet de slachtofferrol of de onschuld want ook jij weet dat dondersgoed. Dit soort reacties zijn gewoon zielig.

5 juli 2024 om 19:19

Ik verafschuw de gruwelheden van de rechts-extremistisch groep die ook deze wolvengroet gebruikt. Betekend niet dat de wolven groet nu ineens een rechts-extremistich groet is. Deze groet bestaat aal eeuwen en wordt door de gehele Turkic gemeenschap gebruikt. Vind het juist schandalig dat jullie het alleen maar zien als een extremistisch groet. Dit is en hoort bij het Turkic cultuur en zal het blijven verdedigen.

5 juli 2024 om 19:30

De Hitlergroet is ooit bedacht in Italië in 1922 en was zelfs de Olympische groet. Helaas heeft de geschiedenis een andere betekenis aan de groet gegeven met dank aan Hitler. Dat is vervelend voor degene die hem ooit anders gebruikten en dat is voor jou ook met de Wolvengroet. Misschien als die groepering harder was aangepakt had je die groet nog vrolijk kunnen uitbrengen. Maar goed, de onschuld zelf weer en iedereen ziet dat toch allemaal los van elkaar ookal zien de andere dat niet zo.

6 juli 2024 om 00:49

“Het is echt niet dat nirmand weet waar die groet vandaan komt” om vervolgens compleet onjuiste informatie te geven over waar die groet vandaan komt. Je kunt best wel dom of onwetend zijn, maar je moet ook niet overdrijven he…

6 juli 2024 om 08:10

Als je inhoudelijk echt niets meer hebt dan krijg je dit. Goed gedaan Emz, nu ik weet dat ik dom ben zal ik proberen niet te overdrijven.

5 juli 2024 om 19:58

Als ze dat doen hoop ik dat inderdaad...tijdens de volkslied

Tsja, hoe voelt ie zich nu.
Beter nadenken voordat je de Uefa boos maakt.

Als erdogangaat bemoeien dan weet je eigenlijk al zeker dat we een nog hogere straf krijgen.eng mannetje zal zijn volk aanspreken de straten op te gaan.en dan zullen ze weer janken als ze door honden worden gebeten.

Demiral was geen basisspeler eerst; kan die andere Demiral niet gewoon vervangen? Want dan ga je er niet op achteruit als de eerste keus kan spelen.

5 juli 2024 om 18:35

Hoogstwaarschijnlijk zal Samet Akaydın weer spelen ja, maar Demiral zou normaal gesproken sowieso basis spelen tegen Nederland. Zijn performance tegen Oostenrijk was misschien wel de beste individuele performance van het toernooi.

5 juli 2024 om 18:39

Zelfs als je zijn twee doelpunten niet meetelt was zijn verdedigende werk heel sterk, hij zal gemist worden en het is maar de vraag of Oranje dat gat kan misbruiken

Dit is juist een voordeel voor de Turken.

Weghorst die zijn goal viert met een leeuwenklauw en een leeuw op de logo van oranje, duitsland een duitse adelaar op de logo maar ho maar als het gaat om de turkse wolf..

Beetje hypocriet zoals we dat allang al gewend zijn..

5 juli 2024 om 18:47

Waar zit de Turkse wolf in het logo? Als je zo trots bent op Turkije maak dan een maantje. Ga geen fascistische gebaren maken. En als je trots bent op hoe je land destijds met veel bloedvergieten Europa probeerde te veroveren, dan denk nog eens na. De wolfgroet is niets meer en minder voor de Turken destijds als de nazigroet dat was voor de Duitsers in WO 2. Dat jullie nu weer een extreem nationalistische regering hebben omdat de Turken die in vrijheid leven in het vrije westen daarvoor gestemd hebben geeft je nog niet het recht dit teken te gebruiken.

5 juli 2024 om 18:58

De wolfgroet heeft alleen niets met het Ottomaanse Rijk te maken. Dat bloedvergieten in Europa heeft echt helemaal maar dan ook helemaal niks met de Grijze Wolven maken. Die organisatie bestond toen nog niet eens. Het kreeg pas een fascistische tintje rond jaren '60 als het al niet later is. De wolf staat al eeuwenlang inderdaad als dier symbool voor de de Turkse volkeren. Ik sta haaks op de ideologie van Erdogan, maar die man kun je moeilijk extreem nationalistisch noemen. Hij is extreem conservatief, maar dat is niet hetzelfde. Wel knap dat 90% van jouw tekst bestaat uit foutieve informatie. 😂

5 juli 2024 om 19:01

Darkeagle mooie reactie! Deze domme idioten praten onzin zolang ze maar slecht over Turkiye kunnen praten, negatief over Turkiye daar gaat het om, bellingham mag naar zijn lul grijpen, een hitlergroet doen waar kroos zijn hand omlaag moest houden, word niks aan gedaan haha

5 juli 2024 om 19:05

Darkeagle, chapeau. Het valt me op hoe er ineens zoveel experts op het gebied van Turkse geschiedenis zijn op dit voetbalforum. Ben benieuwd naar hun verdere standpunten.!

5 juli 2024 om 19:38

“Met bloedvergieten Europa probeerde te veroveren” weer iemand die de huidige denkwijze gaat gebruiken om te oordelen over geopolitiek uit de middeleeuwen. Lees een keer een geschiedenisboek man!

5 juli 2024 om 19:41

Hey eikeltje,
Volg je het nieuws nog een beetje? Volgens mij leef je nu ook in een land waar een extreem rechtse partij de grootste is geworden, laat ik het maar niet hebben over hun racistische ideeen, dus wat is eigenlijk het probleem met extreem rechts? We hebben in het moderne westen meerdere extreem rechtse partijen aan het roer, zoals Italie, Hongarije, in Frankrijk is Le Pen de grootste.

Er wordt elke keer met dubbele maten gemeten. Vlaggen van Oekraine mogen wel, maar Palestina niet. Ipv vermeende genocide van 100 jaar geleden op te rakelen, laten we het hebben over de genocide wat nu plaats vindt in Palestina, maar Israel mag doodleuk aan alle toernooien meedoen.

Of laten we het hebben over de slavernij verleden van het westen, de VOC mentaliteit van NL, het leegroven van het afrikaanse continent, het moorden van de Belgen in Congo, het moorden van NL in indonesie. Vertel mij eens hoe het westen aan alle rijkdom is gekomen.

Hoe is de gouden eeuw in NL tot stand gekomen?

Daarna kan je pas commentaar hebben op andere landen….

5 juli 2024 om 19:49

Wat zit je nou te zwetsen? De wolf is al meer dan 2000 jaar symbool van de Turken. Dit wordt bevestigd door historici. Wat de wolf is voor Turkije is de leeuw voor Nederland. Buiten dat wil je een lesje geschiedenis geven hier, maar Nederland is letterlijk gebouwd op het leegroven van kolonies. Daarnaast veel verraad gepleegd in de WO2 of dacht je dat iedereen in het verzet zat?

En nu vol gas een genocide steunen op de Palestijnen door wapens te leveren. Ik zou je ogen uit je kop schamen.

5 juli 2024 om 20:21

Zoek nog maar eens een keertje op wat genocide precies is Ottoman. Dat is niet wat er nu gebeurt in Gaza, wel wat er gebeurde met de Armeniers…

5 juli 2024 om 20:22

Wat zit jij nou te zwetsen? Wij leveren helemaal geen wapens aan hamas…

5 juli 2024 om 19:42

Wat een vergelijking. Lachwekkend.

5 juli 2024 om 20:19

Ja, vergelijk een groet aan een rechtsextremistische terrorisme groep met een Adelaar of een leeuw…🤣🤣🤣

6 juli 2024 om 00:51

Pan, laat je telefoon nou gewoon weg. Je zet alleen maar jezelf voor schut met je gezwets

Je kan het de Turken niet kwalijk nemen dat ze niet wisten dat ze niet naar het CAS konden stappen. Als je geen ervaring hebt met rechtspraak is het nu eenmaal ook erg complex.

5 juli 2024 om 19:42

Comment van de eeuw.

Belachelijk en dat zeg ik als Turkse Nederlander. De wolvengroet kan worden geassocieerd met de Grijze Wolven, maar wordt door heel Turkije en de Turkic bevolking gedaan. Het is een nationalistisch gebaar, waarom is dat verboden tijdens een EK waar je voor je nationaliteit uitkomt? Shaqiri en Xhaka werd niet geschorst voor hun adelaarsgroet, en zelfs niet voor racistische leuzen. Bellingham maakt een obsceen gebaar, maar alleen Demiral wordt zo zwaar gestraft? Ik kan me ook herinneren dat een paar donkere spelers in Europese wedstrijden de Wakanda-groet deden. Is toch mooi als je voor je eigen roots/land mag uitkomen met bijbehorende gebaren. In India betekent het hakenkruis iets totaal anders dan het nazisme, zou je een Indiër moeten straffen die zijn cultuur uit? Je zou Demiral prima kunnen waarschuwen of een symbolische boete laten betalen die je uitkeert aan organisaties in Turkije die voor minderheden opkomen. Dit zijn dezelfde dubbele maatstaven als toen El Ghazi en andere islamitische spelers werden gestraft voor hun steun aan Palestina, terwijl alle Europese wedstrijden wel met Oekraïense vlaggen werden uitgezonden. Ik hoop dat dit de Turkse spelers nog meer motiveert en ze de beker pakken. Demiral weer in de finale die de winnende scoort.

5 juli 2024 om 18:49

Daar ga je de fout in maat.wat El ghazi deed was heel wat anders, hij speelt bij een club dat door joden is gesticht en rieprom river to sea P...... will be free.met andere woorden,hij was tegen een joodse staat in de regio.dus doe je akp bril even af

5 juli 2024 om 18:51

Albanezen doen geen aderlaarsgroet wanneer ze genociden aan het plegen zijn, dat is het verschil. Het is gewoon een Turkse hitlergroet.

5 juli 2024 om 18:56

Nou Mokuku, Shaqiri deed die groet onder een andere set regels. Daarmee snijd ik direct een belangrijk punt aan: je neemt deel aan een toernooi dat is gesanctioneerd door de UEFA en dien je jezelf dus te schikken naar de gestelde regels.

Voor wat betreft Bellingham: niet vergelijkbaar want geen politiek statement. Iets dat ook duidelijk naar voren komt in de door mij hiervoor genoemde regels.

Vwb de Indier: dan is die ietwat abuis, want een Hindoe Swastika draait de andere kant op.

5 juli 2024 om 18:57

En de chetnik-groet van de Serven dan? Eens kijken hoe je dat gaat goedpraten.

5 juli 2024 om 19:02

Ik praat helemaal niets goed, ik weerleg de punten die Mokuku noemt.
En je hebt het misschien niet door, maar juist hierdoor bevestig je wat ik zeg: de UEFA heeft discretionaire bevoegdheid aangaande dit soort zaken.

5 juli 2024 om 19:06

Je weerlegt zijn punten, waarom weerleg je de mijne niet? Waarom schorst de UEFA dan niet de Serven?

5 juli 2024 om 19:12

Weet je toevallig niet wat discretionaire bevoegdheid is?

5 juli 2024 om 19:15

Slap gelul. Diezelfde bevoegdheid kan je als argument voor alles gebruiken. Zeg gewoon dat je het niet weet en dat de meest logische verklaring jou niet uitkomt - namelijk dat hier met twee maten gemeten wordt.

5 juli 2024 om 19:34

Mag jij slap gelul vinden. Toch is het hoe de wereld werkt. En met twee maten meten, kan. Leg jij dan even uit waarom Daku exact dezelfde sanctie als Demiral heeft gekregen?

5 juli 2024 om 20:25

Vind jij dat dood aan alle Macedoniers roepen even erg is als een handgebaar?

6 juli 2024 om 00:55

En wat is precies het politieke statement achter een wolvengroet? En stel dat bijvoorbeeld Azerbeidzjaan of Kazachstan meededen en een speler van hun de wolvengroet deed. Wat dan?

UEFA is consequent, geen politiek in voetbal. Niet mekkeren maar accepteren anders wordt je nooit lid EU

5 juli 2024 om 18:53

Ik verzoek je vriendelijk om je profielnaam te veranderen want nu ben je een rechtsextremist volgens de UEFA.

5 juli 2024 om 19:05

Ondertussen wel Oekraïne een hart onder riem steken tijdens alle wedstrijden in Europa, Rusland overal uitsluiten en Israël (dat in Azië ligt) mee laten doen met Europese kwalificatiewedstrijden. Maar je hebt helemaal gelijk hoor: consequent 🤦🏼‍♂️

5 juli 2024 om 19:44

Turkije ligt toch ook voor het grote deel in Azië..?

5 juli 2024 om 20:09

Nog steeds meer Europa dan Israël en zelfs de grootse Europese stad ligt er, Istanbul. En de andere punten?

5 juli 2024 om 21:17

Istanbul ligt toch ook voor een gedeelte in Azië..?

5 juli 2024 om 22:43

Weer: nog steeds meer Europa dan Israël. Turkije is ook al sinds 1950 Europees lidstaat.

Maar ik merk dat jij alleen reageert op datgene wat je goed uitkomt.

5 juli 2024 om 20:05

Waarom kon duitsland in qatar hun hand voor de mond doen voor de wedstrijd? is dat geen politiek?? meten met 2 maten dit

5 juli 2024 om 20:27

Dat was geen rechtsextremistische groet van een terroristische organisatie volgens mij. Maar ik laat me graag onderwijzen, dus als jij bewijs van het tegendeel?

5 juli 2024 om 20:58

helemaal niet relevant. De regel gaat niet over rechts-extremisme maar over politiek. De UEFA zegt dat politiek mengen niet mag, maar zelf doen ze dat overigens wel. En wat Duitsland deed in Qatar was dat ook. Al viel dat onder de FIFA. Een pot nat als je t mij vraagt maar for the sake of argument.

5 juli 2024 om 21:03

Kijk, daar vergis je je. Het ging niet over politiek, maar over de one love armband. Dat ze die niet mochten dragen en hun dus de mond gesnoerd was. Daarnaast wordt de ene rode kaart ook zwaarder bestraft dan de ander, net als de ene supportersleus soms wel en de ander soms niet bestraft wordt. Dus je vergelijking gaat behoorlijk mank.

5 juli 2024 om 22:40

Dat was geen politiek?

6 juli 2024 om 07:55

Nee. Voor zover ik weet, is One Love geen politieke organisatie…

Aldus het ‘vrije’ westen. Alleen vrij als het in je eigen straatje past. Rechtsextremisme is het meest groeiende in Europa maar laten wij een speler die een wolvengebaar doen, omdat hij heeft gescoord, straffen. Het wolvengebaar slaat terug op de Turkse Mythologie en de wolf Asena. Het staat symbool voor Turkse volkeren. Zelfs de politieke leider van CHP (ver links en seculier) deed het gebaar heel vaak. Toen iedereen hier in het westen hoopte dat hij de presidentsverkiezingen zou winnen(inclusief ik zelf), hoorde ik hier niks over. Die man is extreem links en aleviet. Vraagt niemand zich af dat dit dan geen gebaar voor rechtsextremisten kan zijn als zo iemand dit doet?

Tien jaar geleden zijn er twee mensen op voorspraak van President Erdogan gearresteerd vanwege obscene handgebaren. Dan mag het plots weer niet van die overtrotse Turk.

En wat nou als je een gestrekte rechterarm en vlakke hand gebruikt als groet? Moeten we het dan ook negeren, of niet politiseren? UEFA heeft 100% gelijk om hiertegen op te treden: obscene handgebaren = boete, obscene handgebaren met politieke lading = schorsing. Heel goed!

5 juli 2024 om 19:01

Waarom worden de Serviers dan niet geschorst met hun 3 vingers? Of Shaqiri en Xhaka toen ze de Albaneze adelaar nadeden met hun handen tegen Servie? Was dat geen handgebaar met politieke lading?

5 juli 2024 om 20:34

Misschien wel, maar geen rechtsextremistische groet van een terroristische organisatie….

5 juli 2024 om 20:59

Ik zou eens even opzoeken wat de chetnik-groet van de Serviers inhoudt, want het ziet ernaar uit dat je geen idee hebt.

5 juli 2024 om 21:11

Eerlijk gezegd net gedaan. Het wordt inderdaad gebruikt door nationalisten, maar ook door de gewone servier tijdens sportwedstrijden en dergelijke. Maar dat is wat ik gegoogled heb voordat ik mijn bovenstaande reactie plaatste. Dus mocht je bewijs hebben van iets anders, ik hoor het graag.
De adelaar is sowieso niet te vergelijken natuurlijk.

Hier wordt met twee maten gemeten. Ik heb geen enkele Servier geschorst zien worden voor hun chetnik-groet, wat bijna 1 op 1 overeenkomt qua betekenis.

Ik snap niet dat dit constant hier, maar ook op nu.nl komt. Zoveel aandacht wordt eraan besteed, lekker boeien joh. Nederland moet zich op zichzelf focussen en dan speel je die Turken van het kastje naar de muur. Is wel genoeg over Demiral en Erdogan gegaan nu. Morgen eroverheen. Come on boys!!!

Gewoon normaal doen en je gedragen ook een wolven groet hoort niet thuis op een EK kansloos gedrag

Naarmate dergelijke gebeurtenissen blijven plaatsvinden, worden onze spelers ambitieuzer om te winnen.
Succes Nederland!

5 juli 2024 om 20:00

Hebben wij verder niks mee te maken, maar dankjewel. Jullie ook!

Ik blijf me verbazen hoeveel iedereen elkaar na-papagaait. Grijze Wolven vergelijken met de Nazi groet? Wat? Dan heb je geen enkel benul van waar de Grijze Wolven voor staan, het is enkel een symbool die de Turkse volkeren vertegenwoordigd, niets meer niets minder. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt door de MHP die evenrechts is als de PVV. Zullen we dan de PVV ook maar afschaffen?

Een member gaf aan dat de Grijze Wolven veantwoordelijk zijn voor twee aanslagen in het verleden. Vroeger was Turkije een erg chaotisch en verdeeld land en er werden regelmatig aanslagen gepleegd tegen elkaar (nationalisten, sunnieten, alevieten, koerden, etc). Zullen we de zwaard van de alevieten en de koerdse vlag dan ook verbieden? De laatste zijn namelijk verantwoordelijk voor tienduizenden Turkse doden.

Werkelijkwaar ongelofelijk dat Demiral hiervoor geschorst wordt en de mensen een mening klaar hebben staan zonder enige kennis. Grijze Wolven vergelijken met de Nazi’s, hou toch op. Maak gebruik van Google zou ik zeggen.

5 juli 2024 om 19:22

Toevoeging: Als we in een UEFA context moeten praten. Dan zou UEFA de adelaar gebaar van Albanie, de vingers gebaar van Servie en de klauw gebaar van Nederland (Weghorst) ook moeten verbieden.

Demiral werd blijkbaar schuldig gevonden van artikel 11, zelfde als Belingham. Hij komt weg met een geldboete maar Demiral krijgt meteen twee wedstrijden schorsing. Ongelofelijk.

5 juli 2024 om 21:28

Vertel eens welke rechts-extremistische groepering in Nederland het "leeuwengebaar" van Weghorst gebruikt.

6 juli 2024 om 00:58

De gouden eeuw en het slavernij verleden van Nederland vergeten? Doe niet alsof je van niks weet. Betekent niet dat ik zeg dat je de leeuw van Nederland daar aan kan koppelen, wat de UEFA nu wel doet met het wolvengebaar.

5 juli 2024 om 19:37

Misschien moet je zelf is gebruik maken van Google

5 juli 2024 om 19:58

Goed argument. Doen we helemaal niets mee.

5 juli 2024 om 20:35

Misschien toch eens doen. Kun je wat van leren.

5 juli 2024 om 20:50

Ik wil graag een (leuke) discussie aangaan met jou en arsenal890, maar dan moeten jullie wel met concrete argumenten komen.

5 juli 2024 om 20:59

Sorry, maar misschien moet je echt eens googlen waarom ze nu precies verboden zijn in Frankrijk en waarom de groet verboden is in Oostenrijk. Dat is niet voor niets natuurlijk.

5 juli 2024 om 21:04

Als je nu eerst even gaat googlen, dan kunnen we daarna een discussie aangaan

Regels zijn regels , dan had de Turkse voetbalbond , de trainer en spelers op de hoogte moeten stellen van de regels . Dus niet piepen , als de straf toegepast wordt . Ik ben ook benieuwd , als Nederland wint zaterdag , of de Turkse gemeenschap in Nederland , alsnog feest kan vieren , als samen 1 land , en ook andersom 🙏🏻🎉⚽️

Belachelijk! Shaqiri werd ook niet geschorst

Trouwens: ik hoop gewoon dat het een leuke wedstrijd wordt zaterdag. Nederland en Turkije zijn beide mijn landen dus ik zit sowieso in de halve finale, hoop dat het niet meer over zulke randzaken gaat.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren