voetbalzone

'Denk dat fans het kunnen accepteren als je een keer geen kampioen wordt'

Bart Kruyt03 okt 2013, 10:40
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 10:40
Advertentie

De tijd dat Ajax veel geld spendeert aan spelers voor het eerste elftal is voorbij. De Amsterdammers hebben voldoende miljoenen op de bank staan, maar gaven in de afgelopen transferperiode nauwelijks wat uit. Alleen voor Mike van der Hoorn en Lerin Duarte werden serieuze transfersommen betaald, maar voorgangers Toby Alderweireld en Christian Eriksen leverden de landskampioen beduidend meer op. En dus werd er weer winst gemaakt.

/

Marc Overmars is nu ruim een jaar technisch directeur van Ajax en heeft nog geen hoge bedragen uitgegeven aan nieuwe spelers, maar dat is volgens de sportbestuurder ook conform het beleid dat wordt gevolgd. "Dat betekent dat we alleen incidenteel nog een extreem bedrag zullen spenderen om een speler binnen te halen. Voor het overige is het zaak dat ze van onderaf naar boven komen borrelen", zegt Overmars op de website van Ajax.

"Ik ben ervan overtuigd dat supporters het kunnen accepteren als je daardoor een keer geen kampioen wordt, zolang het beleid maar duidelijk is en het belang van de club ermee is gediend", vervolgt Overmars, die benadrukt dat Ajax geen onverantwoorde risico’s wil nemen en niet op het randje zal gaan balanceren, zoals een groot deel van de Nederlandse clubs in de afgelopen tien jaar wel heeft gedaan. Ajax staat momenteel vierde in de Eredivisie.

Bezig met laden …