voetbalzone

‘Denk dat hij een hele grote spiegel moet kopen, in zichzelf investeren’

Daniel Cabot Kerkdijk25 mrt 2014, 06:45
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2014, 06:45
Advertentie

Jerson Cabral is ook bij ADO Den Haag op een zijspoor beland. De van FC Twente gehuurde vleugelaanvaller kwam in het huidige kalenderjaar nog geen minuut binnen de lijnen. Hoofdtrainer Henk Fräser geeft in de strijd tegen degradatie de voorkeur aan de fysiek sterkere Roland Alberg, ook al vindt hij de situatie voor de ex-Feyenoorder ‘verschrikkelijk’.

voetbalzone

"Op één of andere manier blijft hij ook iets speciaals hebben. Snelheid, een actie, die voorzet. Stel: ik zou Cabral nu kunnen halen. Dan zou ik de gok tóch weer nemen”, verzekert Fräser dinsdag in het Algemeen Dagblad. Volgens boezemvriend Leroy Fer zal Cabral, die een contract tot medio 2016 met FC Twente heeft, zijn belofte vroeg of laat inlossen. “Bij Feyenoord heeft hij laten zien wat hij allemaal in huis heeft. De stap naar FC Twente is verkeerd uitgepakt.”

Volgens Fer is het voor ‘een type als Cabral’ lastig om voor een club in degradatienood te spelen. “Maar ik weet zeker dat hij de komende jaren komt bovendrijven. Met zijn kwaliteiten kan dat niet anders.” Cor Pot is van mening dat de 23-jarige aanvaller het vooral bij zichzelf moet zoeken. "Ik denk dat hij een hele grote spiegel moet kopen. Wil ik nog wat bereiken? Zo ja, dan moet hij echt in zichzelf investeren. Kei- en keihard trainen. Hij heeft talent, maar niet in die mate dat talent alleen genoeg is”, claimt de voormalig bondscoach van Jong Oranje.

Bezig met laden …