voetbalzone

‘Denk je nu echt dat de maffia achter me aanzat? Dan zat ik hier nu niet’

Peter Nusselder12 jan 2015, 14:55
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2015, 14:55
Advertentie

Andwélé Slory verdween ruim drie jaar geleden uit het betaald voetbal, maar bij FC Dordrecht keert de 32-jarige vleugelspits terug in de Eredivisie. De buitenspeler wil zijn nieuwe club helpen om op het hoogste niveau actief te blijven. Slory erkent dat hij in het verleden keuzes heeft gemaakt die geen bijzonder gunstige invloed hebben gehad op het verloop van zijn voetballoopbaan.

voetbalzone

De aanvaller verruilde Excelsior in 2007 voor Feyenoord, maar die club verliet hij na een aanvaring met toenmalig trainer Mario Been. “Ik ben eigenwijs, trek mijn eigen plan”, geeft Slory aan in gesprek met Metro. “Ik was ongeduldig, had achteraf bij moeten tekenen bij Feyenoord. Het buitenland is niet allemaal hosanna”, ondervond Slory.

De rechtsbuiten kwam in 2010 terecht bij Levski Sofia en vertrok van daaruit, na slechts zes wedstrijden, naar Adelaide United. Zijn plotselinge vertrek uit Bulgarije leidde tot veel speculaties. “Er is veel onzin over me geschreven. Zo zou het vertrek naar Australië een vlucht zijn geweest. Denk je nu echt dat de maffia achter me aanzat? Dan zat ik hier nu niet. Ik voelde me niet op mijn gemak. Ik was blij dat ik naar Australië kon”, kijkt de routinier terug.

Bezig met laden …