voetbalzone

‘Denk niet dat ik rustig aan kan doen nu Van Gaal dat gezegd heeft’

Gijs Freriks09 okt 2013, 22:09
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2013, 22:09
Advertentie
/

Kevin Strootman neemt, mits hij verstoken blijft van blessures, volgend jaar zomer deel aan het WK in Brazilië. Bondscoach Louis van Gaal beloofde de middenvelder van AS Roma net als Arjen Robben en Robin van Persie woensdagmiddag alvast een ticket. “De rest moet zich bewijzen”, zei de keuzeheer. Strootman is echter niet van plan om op zijn lauweren te rusten.

“Het is niet zo dat ik het nu rustig aan ga doen nu de bondscoach dat gezegd heeft”, zegt de linkspoot tegen RTV Rijnmond. “Ik moet ervoor zorgen dat ik in de selectie kom, mij in de basis speel en mij vervolgens elke wedstrijd bewijs.” Strootman kwam tot dusver tot 21 interlands en 2 doelpunten. Hij neemt het vrijdag met Oranje op tegen Hongarije, in Amsterdam.

Strootman verwacht een ‘lastige’ wedstrijd. “Hongarije heeft nog kans om tweede in de groep te worden. Zij zullen er alles aan doen, maar wij zijn bijna verplicht om zo’n duel te winnen. We moeten de fout tegen Estland de komende twee duels rechtzetten.” De ploeg van Louis van Gaal speelt dinsdag tegen Turkije.

Bezig met laden …