voetbalzone

Dennis te Kloese en Arne Slot verklaren: ‘Uiteindelijk was hij veel te duur'

Wessel Antes29 jun 2023, 19:50
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2023, 19:50
Advertentie

Algemeen directeur Dennis te Kloese en hoofdtrainer Arne Slot hebben met het Algemeen Dagblad gesproken over de huidige transferzomer van Feyenoord. Hoewel de geruchten rond de regerend landskampioen zich razendsnel verspreiden, is het relatief rustig in De Kuip. Feyenoord neemt de tijd om de transfermarkt te verkennen en kijkt volgens journalist Mikos Gouka 'strategisch' rond. Mede daarom pakte Feyenoord niet door voor spits Ricardo Pepi, die van FC Augsburg naar PSV vertrekt. “Uiteindelijk was hij veel te duur”, aldus Te Kloese.

Feyenoord heeft tot dusver vier spelers aangetrokken. Ramiz Zerrouki kwam voor 7,2 miljoen euro over van FC Twente, terwijl Thomas van den Belt (850.000 euro, PEC Zwolle) een koopje was voor de Rotterdammers. Verder heeft Te Kloese de optie in het huurcontract van Timon Wellenreuther (komt definitief over van Anderlecht) gelicht, waardoor de reservedoelman langer bij de Stadionclub blijft spelen. Tot slot kwam Yankuba Minteh op huurbasis over van Newcastle United.

Slot had graag meer aanwinsten gezien, maar wacht het rustig af. “Je hoopt dat de spelers denken: zo, die speler komt erbij, ik moet aan de bak. Maar hopen is wat anders dan verwachten.” Volgens 1908.nl wordt een nieuwe huurdeal van Sebastian Szymanski binnenkort wereldkundig gemaakt. Feyenoord wil groot uitpakken met de aankondiging van de Poolse smaakmaker. Te Kloese legt kraakhelder uit waarom het tot dusver bij vier aanwinsten is gebleven. “We doen geen onverantwoorde dingen”, aldus de algemeen directeur, die ook de technische zaken voor zijn rekening neemt.

Te Kloese gaat vervolgens verder in op de naam van Pepi, die voor zo’n acht miljoen euro exclusief bonussen bij PSV gaat tekenen. “We hebben Augsburg iets voorgesteld, maar dat is wel een aantal weken geleden. Uiteindelijk was hij veel te duur.” Zodoende gaat Feyenoord verder op zoek. De naam van rechtsback Joshua Brenet (Twente) valt momenteel in De Kuip, maar van concrete interesse is nog geen sprake volgens Te Kloese. Feyenoord zoekt momenteel voornamelijk naar aanvallers op de flanken en extra opties centraal achterin. Jacob Rasmussen keert terug naar Fiorentina, daar de optie tot koop in zijn huurcontract de Rotterdammers te gortig is.

Bezig met laden …