voetbalzone

Denswil: 'Club Brugge voelt zeker niet als een stap terug. Integendeel'

Bart Kruyt06 jan 2015, 20:23
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2015, 20:23
Advertentie

Het leek de bedoeling dat Stefano Denswil de opvolger van Niklas Moisander zou gaan worden, maar Frank de Boer miste het vertrouwen in de zelfopgeleide verdediger. Denswil kreeg daarom te horen dat zijn toekomst niet bij Ajax lag en dat hij per direct transfervrij mocht vertrekken. Zijn zaakwaarnemer, Winnie Haatrecht, beweerde dat Juventus en Celtic belangstelling hadden.

voetbalzone

De keuze viel echter op Club Brugge, dat Denswil dinsdag kon verwelkomen op het trainingsveld. "Ik wil niet opscheppen, maar er was inderdaad serieuze interesse uit de beste voetballanden in Europa: Engeland, Duitsland en Italië", claimt Denswil op de website van zijn nieuwe werkgever. "Voor mijn portemonnee leek dat inderdaad een interessante optie, maar zo zit ik niet in elkaar. Voor mijn ontwikkeling als jonge voetballer is Club Brugge de juiste keuze."

Denswil speelde veertien jaar voor Ajax, maar gaat nu dus voor een andere club spelen. "Ik heb daar vanzelfsprekend bij stilgestaan, maar met sentiment kom je in het profvoetbalbestaan geen stap verder", zegt de mandekker. "Ik was natuurlijk het liefst bij Ajax doorgebroken, maar de omstandigheden en vooral de trainersstaf beslisten er anders over. Men moet zich daar kunnen bij neerleggen. Ik ben heel blij bij een gerenommeerde Belgische club een tweede kans te krijgen. Het voelt zeker niet als een stap terug. Integendeel."

Bezig met laden …