voetbalzone

Denswil kreeg aanbiedingen van andere clubs: ‘Maar ik besloot te blijven’

Gijs Freriks10 okt 2013, 13:24
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 13:24
Advertentie
/

Stefano Denswil maakt een uitstekende ontwikkeling door. De verdediger staat bij Ajax met Niklas Moisander in het centrum van de verdediging en scoorde zelfs in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan (1-1). De twintigjarige linkspoot had dit seizoen echter ook elders kunnen spelen. “Ik kreeg aanbiedingen van andere clubs, maar besloot toch te blijven.”

De Nederlands jeugdinternational heeft in Amsterdam concurrentie van onder anderen Mike van der Hoorn en Joël Veltman en dacht dit seizoen daarom vooral bij Jong Ajax zijn speelminuten te moeten maken. “Ik kon in de Jupiler League spelen en mezelf daar bewijzen. Uiteindelijk vond ik dat de beste optie en heb ik daarvoor gekozen. Door goede wedstrijden bij de beloften te spelen, kwam ik in beeld bij Frank de Boer”, zegt Denswil tegen Voetbal International.

Denswil speelde dit seizoen tot dusver vijf wedstrijden in de Eredivisie en deed in de Champions League-duels met Barcelona (4-0 verlies) en Milan mee. Tegen i Rossoneri leek hij Ajax de zege te bezorgen met een kopdoelpunt in de negentigste minuut, maar in blessuretijd werd het nog 1-1. “Ik zag die bal en raakte hem vol. Daarna werd ik gek, helemaal gek. Al die juichende mensen”, blikt Denswil terug.

Bezig met laden …