voetbalzone

Denswil niet bang voor Viergever: 'Doel voor volgend jaar is alles spelen'

Bart Kruyt29 mei 2014, 09:30
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2014, 09:30
Advertentie

Stefano Denswil kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. De verdediger heeft behoorlijk wat wedstrijden gespeeld, maar had als doelstelling om een vaste basisplaats te veroveren en dat is niet gelukt. Frank de Boer gaf de voorkeur aan Joël Veltman en Niklas Moisander in het hart van zijn defensie en heeft voor volgend seizoen al Nick Viergever binnengehaald.

voetbalzone

Ajax houdt rekening met een vertrek van Moisander en Viergever en Denswil mogen dan gaan strijden voor een plek links in het centrum van de verdediging. "Mijn doel voor volgend jaar is alles spelen", zegt Denswil op de website van de club. "Niet zoals afgelopen jaar een periode spelen, om er vervolgens lange tijd uit te zijn. Het gaat erom een constante speler te worden." Hij noemt Veltman als voorbeeld: zijn ploeggenoot raakte afgelopen seizoen al snel geblesseerd, maar kwam er sterker uit en haalde zelfs het Nederlands elftal.

Denswil denkt ook aan dit soort stappen, maar weet dat hij meer wedstrijden moet spelen om dit te kunnen bereiken. "Daarmee word je ook constanter; voorkom je dat je de ene keer een acht haalt en de andere keer misschien een vier", claimt hij. "Via mijn rugnummer 24 wil ik toewerken naar een nummer 4 op mijn shirt. Maar om dat te realiseren ben je ook afhankelijk van spelers die weg gaan of geblesseerd raken."

De 21-jarige Denswil hoopt dus op een mooie toekomst bij Ajax, maar toch wordt er door de Zaandammer getwijfeld over een nieuw contract. Denswil ligt nog maar voor een seizoen vast in Amsterdam en wil alleen bijtekenen als hij meer gaat spelen. "We willen eerst weten wat de sportieve perspectieven zijn van Stefano. Nu speelt hij alleen als Niklas niet beschikbaar is. Zo'n seizoen willen we niet nóg een keer", zei zaakwaarnemer Winnie Haatrecht eerder al in het Algemeen Dagblad.

Bezig met laden …