voetbalzone

Denswil: 'Voor mij is het moeilijk om nu een basisplek te veroveren'

Bart Kruyt28 jan 2014, 09:25
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2014, 09:25
Advertentie

Stefano Denswil hangt dit seizoen een beetje tussen twee teams in. De verdediger is sinds de terugkeer van Niklas Moisander zijn basisplaats in het eerste van Ajax kwijtgeraakt, al speelde hij woensdag nog wel een volledige bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Dit duel werd gespeeld in een volle Amsterdam ArenA: maandag speelde hij op een bijna leeg sportcomplex met Jong Ajax tegen FC Oss.

voetbalzone

Het contrast is groot, maar Denswil kon de knop wel omzetten. "Voor mij is het moeilijk om op dit moment een basisplek te veroveren bij Ajax", zegt hij in gesprek met Fox Sports. "Dus moet ik het doen met minuten in Jong Ajax. Ik blijf gewoon graag wedstrijden spelen. Nu doe ik dat bij Jong Ajax en dat doe ik met alle plezier."

De twintigjarige Denswil speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden voor Ajax, waarvan tien als basisspeler. Frank de Boer geeft op dit moment echter de voorkeur aan het duo Joël Veltman en Moisander. De wedstrijd tegen FC Oss betekende de zesde competitiewedstrijd die Denswil dit seizoen speelde voor Jong Ajax: hij scoorde voor het eerst sinds zijn rake kopbal tegen AC Milan in de Champions League.

Bezig met laden …